Bescherm onze kwetsbare patiënten

Op dit moment circuleren er veel virussen. Bezoekers die besmet zijn met een virus kunnen ook onze patiënten besmetten.
Heb je zelf symptomen van een luchtweginfectie? Draag dan zeker een mondmasker bij je bezoek en ontsmet regelmatig je handen. Volg de instructies van onze medewerkers op.

Algemeen

Het is voor patiënten en de medepatiënten belangrijk om voldoende rust te kunnen nemen. Er kunnen daarom maximum 2 bezoekers tegelijk aanwezig zijn in de kamer. Bezoekers mogen niet jonger zijn dan 6 jaar. Een ouder met kinderen tussen 6 en 18 jaar mag de kinderen meenemen op bezoek.

Het mondmasker is niet meer algemeen verplicht in het ziekenhuis.

Bij vragen of bezorgdheden over de bezoekregeling, contacteer gerust de hoofdverpleegkundige van de dienst waarop de patiënt is opgenomen.

Uitzonderingen op de algemene regel

Voor een aantal afdelingen zijn er andere bezoekuren.

Mantelzorger

Mantelzorgers van de patiënt mogen altijd op bezoek komen. Onder mantelzorgers vallen mensen die een patiënt verzorgen bij hen thuis of een deel van de zorg van de patiënt op zich nemen.
De mantelzorger neemt best even contact op per telefoon met de afdeling om praktische afspraken te maken.

Huisartsen

Huisartsen mogen altijd hun patiënten bezoeken.

Intensieve zorg

Bezoekers zijn welkom op de bezoekmomenten van 15 uur tot 15.30 uur en van 19 uur tot 19.45 uur. Andere momenten zijn mogelijk volgens afspraak met de afdeling.

Revalidatieafdelingen

Bezoek is welkom tussen 16 en 20 uur. In de namiddag volgen de patiënten op deze afdeling vaak nog revalidatie. Op zaterdag, zondag en feestdagen kan bezoek tussen 14 en 20 uur.

Kinderziekten

Ouders zijn onbeperkt welkom. Daarnaast zijn er ook 2 extra bezoekers toegelaten tijdens de bezoekuren van 14 tot 20 uur. Uitzonderingen zijn mogelijk, die bespreek je met de arts en verantwoordelijke van de afdeling.

Kinderen dragen ook een mondmasker vanaf 6 jaar. In het dagziekenhuis mag het kind worden vergezeld door 2 begeleiders (geen broers of zussen).

Bezoek kraamafdeling

De partner mag altijd op bezoek komen, de broers en zusjes komen mee tijdens de gewone bezoekuren, tussen 14 en 20 uur. Er mogen maximum 4 bezoekers langskomen per bezoek. Partners die symptomen hebben van covid laten zich testen en dragen in afwachting van het resultaat een FFP2-masker. Een mama die ten gevolge van covid in kamerisolatie verblijft, kan enkel bezoek ontvangen van de partner.

Psychiatrie

Campus Rumbeke

  • Volwassenenafdeling: dagelijks tussen 14 en 20 uur

  • Jongerenafdeling: op dinsdag, woensdag en donderdag tussen 18 en 20 uur.

  • Psychogeriatrie
    Op maandag, woensdag en vrijdag van 12.30 uur tot 14.30 uur
    Op dinsdag en donderdag geen bezoek
    In het weekend en op feestdagen van 14 uur tot 20 uur

Campus Brugsesteenweg
Bezoek is mogelijk op weekdagen tussen 17 en 20 uur en op zaterdag, zon- en feestdagen tussen 14 en 20 uur.

Palliatieve eenheid

Het bezoek is doorlopend welkom, er zijn geen vaste bezoekuren. We willen ervoor zorgen dat er op een warme en menselijke manier contact mogelijk is met de patiënt. Een kind wordt steeds begeleid door een volwassene.

Covidafdelingen of geïsoleerde covidkamers

Covidpatiënten mogen bezoek ontvangen, weliswaar onder strikte voorwaarden.

  • Er is één vaste bezoeker toegelaten.

  • Bezoek kan enkel na overleg met de afdeling.

  • Een zorgmedewerker begeleidt de bezoeker naar de patiëntenkamer en bespreekt de mogelijkheden en de beperkingen tijdens het bezoek.

  • De zorgmedewerker helpt de bezoeker bij het aantrekken van de persoonlijke beschermingsmiddelen om de covidafdeling of de geïsoleerde kamerbezoeker binnen te gaan.

  • De bezoeker draagt een isolatieschort, handschoenen, een FPP2-masker en een beschermbril of gezichtsschild. Deze beschermingsmiddelen worden tijdens het bezoek de hele tijd aangehouden. Handtassen, rugzakken… kunnen niet mee naar binnen

  • De bezoeker blijft op minstens 1,5 meter afstand van de patiënt.

  • De patiënt draagt tijdens het bezoek een chirurgisch masker (indien mogelijk).

  • Een zorgmedewerker begeleidt de bezoeker bij het verwijderen van de persoonlijke beschermingsmiddelen en vraagt de bezoeker de handen correct te ontsmetten.

Laatst aangepast: