Sport'R is het multidisciplinaire sportmedisch centrum waar je terecht kunt voor preventief sportmedisch advies en de diagnose en behandeling van sportgerelateerde problemen.

Bij Sport’R kan je terecht voor zowel gespecialiseerd preventief sportmedisch advies, als voor diagnosestelling en de behandeling van sportgerelateerde problemen (zowel acute letsels, als overbelastingsletsels). Dit door zowel artsen in fysische geneeskunde en revalidatie, als door orthopedisch chirurgen. Zo nodig kan ook bijkomend gespecialiseerd advies ingewonnen worden bij cardiologen, longartsen, kinderartsen, endocrinologen, gastro-enterologen… met bijzonder interesseveld in sportgerelateerde problemen.

Om een zo breed mogelijk sportmedisch advies te kunnen aanbieden zijn naast de raadplegingen bij de arts verschillende testen door en/of advies van paramedici mogelijk:

Preventief advies

We beschikken over verschillende testbatterijen om gericht preventief advies te geven:

  • Isokinetische testen: meten de spierkracht en de krachtverhouding tussen de verschillende spiergroepen.

  • Redcord testing: meet de globale core stability.

Persoonlijk voedingsadvies

In functie van de sportieve prestaties. Of je nu een amateursporter of professional bent, het is belangrijk dat het lichaam de juiste voedingsstoffen krijgt.

Ganganalyse en (sport specifiek) schoeiseladvies

Podologisch onderzoek die de oorzaak van je (voet)klachten achterhaalt.

Revalidatie en kinesitherapie/ergotherapie

Behandeling van sportspecifieke letsels en postoperatieve revalidatie.

Sportpsychologie en mental coaching

Onze Sport’R sportpsycholoog wordt naast het revalidatieluik ook ingeschakeld voor individuele en/of groepsbegeleiding. Zowel voor amateursporters, de professionele atleten als coaches.

Sportmedische keuring

Bepaalde sporten vereisen een jaarlijkse sportmedische controle. Een controle via Sport’R spoort contra-indicaties op (mogelijke beperkingen die het beoefenen van je sport in de weg staan) en bezorgt je bovendien een orthopedisch inzicht waardoor sportletsels (zowel acuut, als overbelasting) kunnen vermeden worden.

Voor bijkomende informatie kan je Sport’R contacteren via 051 23 63 70 of sportr@azdelta.be.

Meer info op www.sportr.be.

PODsport

In PODsport hebben we het over gezondheid in de sport. Elke aflevering kiezen we een aspect van het sporten en gaan we hier dieper op in. Deze PODcast wordt opgenomen in samenwerking met het sportmedisch centrum Sport'R.

Beluister alle afleveringen.

Laatst aangepast: 1 juli 2024