Het wondzorgcentrum is er voor patiënten met moeilijk genezende, lang aanslepende of complexe wonden.

Als je moeilijk genezende wonden hebt, kan je naar het centrum worden doorverwezen door een specialist, de huisarts of de thuisverpleegkundige in samenspraak met de huisarts.

Een multidisciplinair team gaat samen met jou op zoek naar de beste oplossing voor je wondprobleem.

Dit team kan bestaan uit:

Er wordt contact opgenomen met andere disciplines als dat nodig is.

Tijdens een eerste afspraak proberen we een duidelijk beeld te krijgen van je wondprobleem. Vervolgens gaan we op zoek naar de meest geschikte verzorging en behandeling. Hierbij maken we gebruik van de meest recente methoden, verbandmaterialen en behandelingen. De wondbehandeling en de verdere opvolging gebeurt in nauwe samenwerking met de specialist bij wie je in behandeling bent, je huisarts en/of thuisverpleegkundigen.

Soms is het nodig om je voor onderzoeken en/of een behandeling op te nemen in het ziekenhuis. Ook tijdens je opname in het ziekenhuis blijven de medewerkers van het wondzorgteam nauw betrokken bij je behandeling.

Contact

Een raadpleging in het wondzorgcentrum is mogelijk van maandag tot vrijdag op afspraak. Maak een afspraak tijdens de kantooruren via 051 23 38 75 of via wondzorg@azdelta.be.

Breng bij een eerste afspraak het verbandmateriaal mee dat je gebruikt of een lijst met verbandmaterialen waarover je beschikt. De thuisverpleging hoeft 's morgens geen wondverzorging te doen. Dit gebeurt op de raadpleging.

Verpleegkundig specialisten wondzorg

Rumbeke, Brugsesteenweg en Menen
Klaas Calmeyn: 051 23 38 75 - klaas.calmeyn@azdelta.be
Rumbeke, Brugsesteenweg en Menen
Isabelle Ryckewaert: 051 23 38 89 - isabelle.ryckewaert@azdelta.be
Rumbeke, Brugsesteenweg en Torhout
Veerle Verleye: 050 23 29 95 - veerle.verleye@azdelta.be

Laatst aangepast: 5 juli 2024