You are here

2 VR-brillen voor kankerpatiënten

De dienst kinderziekten van campus Brugsesteenweg en de dienst hematologie van campus Wilgenstraat krijgen elk een virtualrealitybril, geschonken door Roparun. Roparun is een jaarlijkse estafetteloop die geld inzamelt ten voordele van kankerpatiënten.

Persconferentie Roparun

De VR-brillen zullen gebruikt worden tijdens een behandeling of onderzoek. Wanneer een patiënt de bril opzet komt hij in een virtuele wereld terecht. Het gebruik van de bril in combinatie met psychologische technieken, vermindert de angst en pijn van de patiënt zonder medicatie. De techniek kan zowel bij kinderen als bij volwassenen worden toegepast.

De brillen ter waarde van ongeveer 11.000 euro komen er dankzij de inzet van ‘De Rode Lopers’, een loopclub uit Rumbeke. De Rode Lopers nemen elk jaar deel aan de Roparun om een bijdrage te kunnen leveren aan lokale projecten. Daarnaast organiseren ze ook specifieke benefietactiviteiten en geven zo hun eigen invulling aan de strijd tegen kanker.

Eerder werd ook al een virtualrealitybril geschonken aan de dienst kinderziekten van campus Menen door VZW Voor Kinderen.