You are here

AMAZONE: Theater over borstkanker

De borstkliniek van AZ Delta en de lotgenotengroep ‘Samen na borstoperatie’ nodigen geïnteresseerden uit voor de theatervoorstelling AMAZONE op 9 oktober 2015 om 14.30 uur in VIVES in Roeselare. AMAZONE is een creatie van Theater Aardpaard die het taboe doorbreekt om te praten over ‘borstkanker en seksualiteit’.

Foto Amazone

In de voorstelling zegt Katrien dat ze een Amazone wordt, zoals de mythologische krijgsvrouwen die een borst amputeerden om beter met pijl en boog te kunnen schieten naar de vijand. De vijand van Katrien is niet met pijl en boog te bestrijden, maar met chemo, amputatie en bestraling. Katrien heeft borstkanker.

Alex wil geen Amazone. Hij is bang, maar houdt zich sterk. Alex belooft om Katrien te steunen. Maar de ziekte belast niet alleen Katriens gezondheid, ook hun relatie komt onder zware druk te staan. Hun intimiteit en seksualiteit gaan er erg onder lijden.

AMAZONE is gedurfd en het taboe voorbij, eenvoudig pakkend en humoristisch. Het theaterstuk schetst de eerlijke zoektocht van Katrien en Alex naar een nieuwe vorm van intimiteit, seksualiteit en zorg dragen voor elkaar.

Actrice Inge Verhees en scenograaf Rob ten Broek zijn de stichters van het gezelschap Aardpaard. Als koppel getuigden ze eerder al in ‘Liefde in tijden van kanker’, een televisiereportage van journaliste Phara de Aguirre.  Meer info op www.theateraardpaard.be .

Reserveer je tickets voor de voorstelling van 9 oktober om 14.30 uur in VIVES (Wilgenstraat 32) via borstkliniek@azdelta.be of 051/23 38 55. Tickets kosten 2 euro.

(Foto: Theater Aardpaard)