You are here

Dr. Willem Stockman +

Intensieve geneeskunde
CPR

.

 

Dr. Willem Stockman is overleden op 4 mei 2019. Hij was een bijzonder gerespecteerde arts, een sterke clinicus, een gedreven man met veel engagement zowel in het ziekenhuis als daarbuiten. Hij was een bruggenbouwer waardoor we in de campus Wilgenstraat een geïntegreerde dienst spoedgevallen konden uitbouwen, met een sterke organisatie en geëngageerde spoedartsen en verpleegkundigen. Hij zorgde voor goede integratie en afstemming met de spoedgevallen van de campussen in Menen en Torhout. Goede samenwerking in teamverband was voor hem cruciaal, hij was altijd bereikbaar en aanspreekbaar, luisterde en stuurde bij waar nodig.

Hij was een steunpilaar, een toparts waarbij je altijd terecht kon, zeer gerespecteerd door zijn collega’s, maar ook door verpleegkundigen, paramedici, medewerkers van de zorgondersteuning… Velen keken naar hem op en vroegen hem raad. Hij engageerde zich rond het thema ‘respect’ dat uitgewerkt werd in het kader van de concrete betekenis van onze waarden.

Groot was ook zijn sociaal engagement, zijn ambitie om CPR-opleidingen te geven in scholen en voor verenigingen onder het motto ‘train de trainer’.  Vele kregen de basics inzake reanimatie van hem aangeleerd, belangeloos en altijd met dezelfde drive en overtuiging.

We zijn dr. Stockman dankbaar voor zijn tomeloze inzet en zijn engagement voor de patiënten, zijn vele initiatieven en projecten, zijn grote betekenis voor de werking van ons ziekenhuis.