You are here

Roken

Rookverbod behalve in rookruimte buiten

Logo Generatie Rookvrij

In het ziekenhuis geldt een algemeen rookverbod. AZ Delta neemt deel aan het proefproject ‘Rookvrije ziekenhuizen’ van het Vlaams Instituut Gezond Leven. We gaan voor #generatierookvrij!

Dat betekent dat we ons engageren om continu extra aandacht te besteden aan ons rookbeleid. Zo doen we wat alsmaar meer organisaties doen: niet roken als normaal zien. Want zien roken doet roken. 

Concreet betekent rookvrij in AZ Delta dat in en rond het ziekenhuis, parking en toegangen inbegrepen, niet mag worden gerookt. Roken mag enkel nog in de aangeduide rookruimtes buiten in de buurt van de ingang op elke campus.

Begeleiding stoppen met roken

AZ Delta zet rokers graag op de goeie weg als ze af willen van het roken om gezonder te kunnen leven. De tabakologen bieden rokers binnen hun behandeltraject een adviesgesprek aan, individueel of in groep, om hen wegwijs te maken in het uitgebreide aanbod van hulpmiddelen. Daarbij worden ook tips op maat van de patiënt meegegeven en wordt er gericht doorverwezen naar een tabakoloog in de buurt van de patiënt indien gewenst.

Interesse? Neem dan contact op met:

Horanka Uyttenhove (tabakologe campus Rumbeke)
t 051 23 81 82
horanka.uyttenhove@azdelta.be

Joyce Van der Heijden (tabakologe campus Menen)
t 056 52 21 93
joyce.vanderheijden@azdelta.be

Jasmijn De Bouvere (tabakologe campus Torhout)
t 050 23 23 29
jasmijn.debouvere@azdelta.be