You are here

Christo° schenkt AZ Delta kunstwerk

Aan de voet van ons leer- en innovatiecentrum RADar in Rumbeke is sinds 15 juni een nieuw kunstwerk te bezichtigen. Het is een werk geschonken door artiest Christo° Marichal uit Roeselare. Een woord van dank met als titel ‘connect people again’.


Het werk van Christo°

Christo° Marichal is een artiest uit Roeselare die altijd al een warm hart toedraagt aan de zorg. “Mijn moeder is altijd verpleegster geweest en ook binnen mijn familie werken heel wat familieleden in de zorg. Ik wilde dit werk graag schenken als een soort dank aan AZ Delta, voor wat allemaal gebeurd is in de voorbije COVID-periode.”

Connect people again

Het werk is een stekker, symbool voor de connectie tussen mensen. Het werk draagt dan ook de naam: ‘Connect people again’. “We zijn als mensen bewuster gaan leven. We hebben het besef gekregen dat we andere mensen nodig hebben om ons heen. Het is heel belangrijk dat mensen, na die lange COVID-periode, ook opnieuw samenkomen,” aldus Christo°.

In totaal is Christo° Marichal een jaar aan bezig geweest aan het kunstwerk. Er bestaan twee exemplaren van het stuk. Het eerste werd verkocht aan Delta Light, het tweede schenkt Christo° aan AZ Delta als dank voor alle inzet in de voorbije periode.


De stekker die Christo° maakte