You are here

Conferentie gebruik data in ziekenhuis

Op 31 mei en 1 juni organiseert RADar, het leer- en innovatiecentrum van AZ Delta, een tweedaagse conferentie voor onderzoekers en gezondheidsprofessionals over hoe we kunnen leren uit data in het ziekenhuis om patiënten beter te helpen. Hiervoor werken wetenschappers nauw samen met artsen.

De conferentie Engineer meets Physician (EmP) zal live te volgen zijn in het leer-en innovatiecentrum RADar van AZ Delta maar zal ook gestreamd worden.
Internationaal gerenommeerde onderzoekers van Karolinska Institute/ICHOM, Mayo Clinic, Harvard Medical School, University Medical Center Groningen & Haga Teaching Hospital Den Haag illustreren verschillende tools en technieken om zorgprocessen te ondersteunen en om vroegdetectie, voorspelling en screening mogelijk te maken. Uiteraard mogen experts dichter bij huis niet ontbreken. Noëlla Pierlet (ZOL) licht haar plan van aanpak toe bij onderzoek en processen en algemeen directeur AZ Delta Johan Hellings schetst de bredere context bij het gebruik van data binnen de gezondheidszorg. Naast deze keynotesprekers komen ook een 40-tal doctoraatsstudenten en bedrijven hun onderzoek rond datadeling, data-analyse, datakwaliteit en machinelearning toelichten.

Inschrijven kan via deze link