You are here

Conferentie rond data in RADar

Op 25 en 26 januari organiseert RADar, het leer- en innovatiecentrum van AZ Delta een tweedaagse conferentie over hoe we kunnen leren uit wat we doen in het ziekenhuis en hoe we nieuwe kennis kunnen toepassen om zo patiënten beter te helpen. Hiervoor werken wetenschappers nauw samen met artsen: De conferentie Engineer meets Physician (EmP) zal live te volgen zijn in het leer-en innovatiecentrum RADar van AZ Delta maar zal ook gestreamd worden. Onderzoekers die werken rond ziekenhuisdata kunnen nog tot 31 oktober een abstract opladen. Er is een prijs voor de beste inzending.


conferentie RADar

De eerste conferentie belooft alvast heel erg boeiend te worden door de deelname van nationale en internationale sprekers.

Prof. dr. Martin Ingvar van het Karolinska Institute en co-founder van het International Consortium for Health Outcomes Measurements (ICHOM) zal de conferentie openen op 25 januari met een online-presentatie.

Hoofdingenieur en co-director Artificial Intelligence hartziekten van de Mayo Clinic Attia Zachi heeft ook al toegezegd voor een online-presentatie.

Op 26 januari komt prof. Raúl San José Estépar van de Harvard Medical School naar Roeselare voor een lezing. Hij is ook co-director van de Applied Chest Imaging Laboratory at Brigham and Women’s Hospital.

Binnenkort wordt het volledige programma bekendgemaakt.