You are here

Delfine Persoon geeft boksles aan parkinsonpatiënten

Op donderdag 25 november gaf Delfine Persoon een groepssessie boksen aan parkinsonpatiënten op de afdeling revalidatie van AZ Delta Torhout. De sessie maakt deel uit van het nieuwe ParkiHi³T project voor parkinsonpatiënten.


ParkiHi³T is een proefproject dat inzet op patiënten in het beginstadium van de ziekte van Parkinson. Het is namelijk bewezen dat lichaamsbeweging ervoor zorgt dat de ziekte wordt afgeremd. Parkinsonpatiënten volgen daarom een programma met ,intervaltrainingssessies met een hoge intensiteit. Dit project is een samenwerking tussen het parkinsondagziekenhuis en de neurorevalidatie van AZ Delta. Stefaan Vandekinderen is coördinator. Dr. Lefevere Valerie en dr. Platteeuw Joke zijn als revalidatieartsen verbonden aan het project.

De sessies bestaan uit aerobe training, krachttraining, groepstrainingen zoals o.a. parkiboks alsook infosessies van diëtist, ergotherapeut en psycholoog. Elke maandag- en donderdagavond kunnen parkinsonpatiënten zo’n trainingsprogramma volgen. 25 november stond met stip aangeduid in de agenda van de deelnemers. Dan komt Delfine Persoon langs om een trainingssessie parkiboks te geven.