You are here

Delta Classic 2022

Op 23 en 24 april organiseert AZ Delta de 3e editie van de Delta Classic. De coronaproofversie van 2021 lokte maar liefst 1400 deelnemers. Dit jaar knallen we met een coronafree-editie, met alles erop en eraan!


De Delta Classic verbindt alle campussen van AZ Delta: Rumbeke, Brugsesteenweg, Torhout en Menen. De centrale start- en aankomstplek is de campus Brugsesteenweg. Van daaruit fiets je de noordlus van 40 km, richting campus Torhout. Ofwel kies je de zuidlus van 70 km, richting campus Menen. We willen het ook graag kindvriendelijk houden en hebben zo speciaal voor gezinnen de lus naar campus Rumbeke (20 km) uitgetekend.

Voor wie het iets méér mag zijn kan je ook de Delta Classic volledig fietsen, 110 kilometer in totaal. Het parcours is volledig uitgepijld en toont de allermooiste stukjes van onze regio. Na inschrijving ontvangt iedereen een routekaartje en de GPX-bestanden. Uit alle inschrijvingen worden enkele gelukkigen geloot. Zij krijgen de gloednieuw ontworpen AZ Deltawieleroutfit.

Anders dan de coronaproofversie van 2021, zal er dit jaar op de verschillende campussen heel wat te doen zijn. Zaterdag staat in teken van de wielertoeristen. Dan is er bevoorrading op campus Torhout en campus Menen. Zondag is het familiedag. Op die dag is er animatie op campus Rumbeke, waar de kortste lus passeert. Het epicentrum van de Delta Classic is op campus Brugsesteenweg. Daar kan je het hele weekend genieten van een heerlijk hapje en drankje aan de foodtrucks en aan de bar.

De integrale opbrengst van de Delta Classic gaat naar de 1000km voor Kom op tegen Kanker. Tijdens het Hemelvaartweekend van 2022 fietsen 24 medewerkers van AZ Delta samen 1000km voor Kom op tegen Kanker. Hiervoor moeten ze 16 500 euro inzamelen.

Steun Kom op tegen Kanker en geniet samen met vrienden en familie!

Alle info kan je terugvinden op www.1000km-azdelta.be