Obesitascentrum

Volwassenen: Balans

Balans is het programma voor volwassenen met een BMI van meer dan 30. Overgewicht kan gepaard gaan met gezondheidsrisico's zoals hart- en vaatziekten, diabetes, hoge bloeddruk, kortademigheid, slaapapneu, artrose... Naast de genetische aanleg en bepaalde aandoeningen, heeft overgewicht of obesitas vaak te maken met ongezonde gewoonten, onevenwichtige voeding en een gebrek aan lichaamsbeweging.

Dieet- en bewegingsprogramma

Om gewicht te verliezen is een multidisciplinaire begeleiding aangewezen. Het volledige programma gebeurt onder supervisie van de huisarts en een arts fysische geneeskunde. Een kinesist volgt u op bij de bewegingstherapie twee keer per week en diëtisten helpen u met voedingsadvies. U krijgt ook gedragstherapie of psychologische ondersteuning. De volledige behandeling neemt 6 maanden in beslag en kost 500 euro alles inbegrepen, met uitzondering van de raadpleging bij de arts fysische geneeskunde en de fietsproef. Het Balansprogramma kan gevolgd worden in AZ Delta campus Brugsesteenweg en AZ Delta campus Rembert Torhout.

Bekijk hier de infobrochure.
of via www.gezondleven.be

Ingreep

In sommige gevallen kan een maagverkleining door een operatie een oplossing bieden. Meer info over obesitasbehandelingen en -ingrepen  of op http://www.obesitascentrumwestvlaanderen.be/

Roeselare

Dr. Bart Smet
Dr. Philip Vanden Borre

Menen

Dr. Hans De Loof

Torhout

Dr. Isabelle Debergh

Hier vindt u de documenten voor uw huisarts.

Patiëntenbegeleiding

Psycholoog

Leen Van Herck
t 051 23 38 59
e leentje.vanherck@azdelta.be

Bart Van Laethem
t 051 23 69 88 
bart.vanlaethem@azdelta.be

Jasmijn De Bouvere
050 23 23 29 
jasmijn.debouvere@azdelta.be

Diëtisten

Joséphine Vanoverbeke 
t 051 23 68 90 
e josephine.vanoverbeke@azdelta.be

Coördinator obesitas volwassenen Roeselare-Menen:
Birgit Decock
t 051 23 68 81
e birgit.decock@azdelta.be

Coördinator obesitas volwassenen Torhout
Rita Wauman 
t 050 23 27 39 
e rita.wauman@azdelta.be