Radiologie

Op de dienst radiologie of medische beeldvorming in Roeselare en Menen maakt de radioloog met behulp van stralen (X-stralen, röntgenfoto’s, CT scan) of golven (geluidsgolven zoals echografie, magnetische golven zoals NMR-scans) de weefsels en de organen van het lichaam zichtbaar. Zo kan hij op zoek gaan naar de aard en de plaats van een ziekte, letsel of aandoening.

De radiologen zijn actief betrokken in de verschillende overlegmomenten met artsen van andere disciplines om zo de beste behandeling uit te stippelen voor elke individuele patIênt. De dienst draagt een een correcte en snelle dienstverlening met korte wachttijden hoog in het vaandel.        

Interventieradiologie

De dienst radiologie beschikt zelfs over een gespecialiseerde afdeling interventieradiologie waar radiologen ingrepen kunnen doen voor de behandeling van patiënten.

Screeningsmammografie

Patiënten kunnen ook bij de dienst radiologie terecht voor een screeningsmammografie in het kader van het bevolkingsonderzoek voor vroegtijdige opsporing van borstkanker. Onze dienst radiologie is ook vermaard voor zijn expertise in virtuele coloscopie. Dat is een techniek om poliepen op te sporen in de dikke darm.

NMR

NMR-onderzoeken zijn mogelijk elke weekdag tussen 7 uur 's morgens tot middernacht, en op zondagen en feestdagen van 7 uur tot 15.30 uur. Dit kan enkel op telefonische afspraak met de dienst radiologie.

Na 21 uur kunt u niet meer binnen via de hoofdingang. Dan volgt u parking spoed, u neemt een parkeerticketje waarna u de parking kunt oprijden. Dan volgt u de borden met aanwijzingen MNR en belt u aan bij de nachtingang/nachtuitgang. Zie ook op deze link.

Meer info voor de patiëntonderzoeken radiologie.
Meer informatie over kostprijzen van onderzoeken 

ONLINE TE BEKIJKEN BEELDEN via PACSONWEB

 

Meer info voor de huisarts documenten- aanvraagformulieren radiologie.

 

Openingsuren secretariaat

  • Openingsuren dienst radiologie van maandag tot vrijdag: 8 tot 18 uur

  • Praktische info via deze link:  campussen​

 

Artsen

Campus

Hoofdverpleegkundigen

Coördinerend hoofdverpleegkundige

Benoit Durnez
t 051 23 39 54
benoit.durnez@azdelta.be

Hoofdverpleegkundigen

Yves Breemersch
t 051 23 39 11
e yves.breemersch@azdelta.be

Rik Vandenberghe (Brugsesteenweg)
t 051 23 69 38
e rik.vandenberghe@azdelta.be