Sportgeneeskunde

Sport’R is het multidisciplinaire sportmedisch centrum dat sinds maart 2020 in het nieuwe Z-blok van AZ Delta campus Brugsesteenweg te vinden is.

Bij Sport’R kunt u terecht voor zowel gespecialiseerd preventief sportmedisch advies als voor diagnosestelling en de behandeling van sportgerelateerde problemen (zowel acute letsels als overbelastingsletsels), dit door zowel artsen in fysische geneeskunde en revalidatie als door orthopedisch chirurgen. Zo nodig kan ook bijkomend gespecialiseerd advies ingewonnen worden bij cardiologen, longartsen, kinderartsen, endocrinologen, gastro-enterologen… met bijzonder interesseveld in sportgerelateerde problemen.

Om een zo breed mogelijk sportmedisch advies te kunnen aanbieden zijn naast de raadplegingen bij de arts verschillende testen door en/of advies van paramedici mogelijk:

Preventief advies
 We beschikken over verschillende testbatterijen om gericht preventief advies te geven:

  • Isokinetische testen: meten de spierkracht en de krachtverhouding tussen de verschillende spiergroepen.
  • Redcord testing: meet de globale core stability.

Persoonlijk voedingsadvies
In functie van de sportieve prestaties. Of u nu een amateursporter of professional bent, het is belangrijk dat het lichaam de juiste voedingsstoffen krijgt.

Ganganalyse en (sport specifiek) schoeiseladvies
Podologisch onderzoek dat de oorzaak van uw (voet)klachten achterhaalt.

Revalidatie en kinesitherapie/ergotherapie
Behandeling van sportspecifieke letsels en postoperatieve revalidatie.

Sportpsychologie en mental coaching
Onze Sport’R sportpsycholoog wordt naast het revalidatieluik ook ingeschakeld voor individuele en/of groepsbegeleiding. Zowel voor amateursporters, de professionele atleten als coaches.

Sportmedische keuring
Bepaalde sporten vereisen een jaarlijkse sportmedische controle. Een controle via Sport’R spoort contra-indicaties op (mogelijke beperkingen die het beoefenen van uw sport in de weg staan) en bezorgt u bovendien een orthopedisch inzicht waardoor sportletsels (zowel acuut, als overbelasting) kunnen vermeden worden.

Voor bijkomende informatie kunt u Sport’R contacteren via 051 23 63 70 of sportr@azdelta.be.

Meer info op www.sportr.be.

Patiëntenbegeleiding

Psychologen

Bart Van Laethem 051 23 69 88 bart.vanlaethem@azdelta.be

Diëtist

Gino Devriendt t 051 23 68 92 e gino.devriendt@azdelta.be

Inspanningsfysioloog

Jeroen Cruyt t 051 23 65 37 e jeroen.cruyt@azdelta.be