Wondzorgcentrum

Het wondzorgcentrum is er voor patiënten met moeilijk helende, lang aanslepende of complexe wonden. Patiënten worden doorverwezen naar het centrum door een specialist, de huisarts of de thuisverpleegkundige in samenspraak met de huisarts.

Een multidisciplinair team gaat samen met u op zoek naar de beste oplossing voor uw wondprobleem.

Dit team kan bestaan uit:

  • wondzorgverpleegkundigen Klaas Calmeyn, Isabelle Ryckewaert en Veerle Verleye
  • de dienst vaatchirurgie onder leiding van dr. Michel Danneels
  • de dienst algemene chirurgie onder leiding van dr. Paul Pattyn

Er wordt contact opgenomen met andere disciplines als dat nodig is.

Tijdens een eerste afspraak proberen we een duidelijk beeld te krijgen van uw wondprobleem. Vervolgens gaan we samen met u op zoek naar de meest geschikte verzorging en behandeling. Hierbij maken we gebruik van de meest recente methoden, verbandmaterialen en behandelingen. De wondbehandeling en de verdere opvolging gebeurt in nauwe samenwerking met de specialist waarbij u in behandeling bent, uw huisarts en/of thuisverpleegkundigen.

Soms is het nodig om u voor onderzoeken en/of een behandeling op te nemen in het ziekenhuis. Ook tijdens uw opname in het ziekenhuis blijven de medewerkers van het wondzorgteam nauw betrokken bij uw behandeling.

Contact

Een raadpleging in het wondzorgcentrum is mogelijk van maandag tot vrijdag op afspraak.
Maak een afspraak via 051 23 38 75 tijdens de kantooruren of via wondzorg@azdelta.be.

Breng bij een eerste afspraak het verbandmateriaal dat u gebruikt of een lijst met verbandmaterialen waarover u beschikt mee. De thuisverpleging hoeft 's morgens geen wondverzorging te doen. Dit gebeurt op de raadpleging.