You are here

Eerbetoon bij overlijden dr. Stockman

Artsen, medewerkers en directie van AZ Delta zijn erg aangeslagen door het onverwachte overlijden van dr. Willem Stockman. We leven mee met het verdriet van zijn echtgenote, zijn kinderen en zijn familie. 
Een echtgenoot, een vader, een collega, maar ook een referentiefiguur met grote verdiensten in ons ziekenhuis is plots weggevallen.

Dr. Stockman

Dr. Willem Stockman was een bijzonder gerespecteerde arts, een sterke clinicus, een gedreven man met veel engagement zowel in het ziekenhuis als daarbuiten. Hij was een bruggenbouwer waardoor we in de campus Wilgenstraat een geïntegreerde dienst spoedgevallen konden uitbouwen, met een sterke organisatie en geëngageerde spoedartsen en verpleegkundigen. Hij zorgde voor goede integratie en afstemming met de spoedgevallen van de campussen in Menen en Torhout. Goede samenwerking in teamverband was voor hem cruciaal, hij was altijd bereikbaar en aanspreekbaar, luisterde en stuurde bij waar nodig.
Hij was een steunpilaar, een toparts waarbij je altijd terecht kon, zeer gerespecteerd door zijn collega’s, maar ook door verpleegkundigen, paramedici, medewerkers van de zorgondersteuning… Velen keken naar hem op en vroegen hem raad. Hij engageerde zich rond het thema ‘respect’ dat uitgewerkt werd in het kader van de concrete betekenis van onze waarden.

Dr. Stockman met patiënt

Als lid van de medische directie bouwde hij mee aan onze nieuwe werking. Constructief en collegiaal, maar ook kritisch als het nodig was, steeds met één doel voor ogen: de best mogelijke zorg voor onze patiënten. Hij bracht diepgang, reflectie en nieuwe ideeën.
Groot was ook zijn sociaal engagement, zijn ambitie om CPR-opleidingen te geven in scholen en voor verenigingen onder het motto ‘train de trainer’.  Velen kregen de basics inzake reanimatie van hem aangeleerd, belangeloos en altijd met dezelfde drive en overtuiging.

Mooi en zeer verdiend was zijn verkiezing tot persoonlijkheid van het jaar in het kader van de Roeselare Award, begin vorig jaar. Gedragen door het team van de spoedgevallen, maar ook door de sympathie van velen werd het een mooie avond waarin hij fier de felicitaties van de burgemeester in ontvangst nam, maar in zijn gekende stijl, de pluimen vooral op de hoed van zijn team stak.

Het verdriet en de verslagenheid zijn groot, maar we zijn ook dankbaar. Dankbaar voor zijn tomeloze inzet en zijn engagement voor de patiënten, zijn vele initiatieven en projecten, zijn grote betekenis voor de werking van ons ziekenhuis. AZ Delta zou niet staan waar we vandaag gekomen zijn zonder dr. Willem Stockman. Groot respect en dankbaarheid zijn meer dan terecht. 

In de stille ruimte of kapel van elke campus ligt een rouwregister.