You are here

Fusie-cao ondertekend

Nadat de fusie-cao voor AZ Delta vorige week met een overtuigende meerderheid werd goedgekeurd, is deze nu ook officieel ondertekend.

Ondertekening van de fusie CAO

Directie, vakbonden en de voorzitters van de raad van bestuur kwamen daarvoor vanmiddag bijeen in Roeselare. “Na meer dan één jaar onderhandelen zijn we vandaag allemaal fier dat we tot een akkoord zijn gekomen”, zegt directeur personeel en organisatieontwikkeling Sabine De Brabant. “Op sommige momenten zag de ene partij het niet meer zitten. Op andere momenten de andere. Soms ook beide partijen op hetzelfde moment. Maar telkens werden de belangen van alle partijen gerespecteerd. Doorheen de onderhandelingen liep altijd één rode draad: de toekomst van élke medewerker van AZ Delta”, aldus Sabine De Brabant.

Lieven Blomme, LBC secretaris en woordvoerder van de syndicale delegatie, beschrijft de cao-onderhandelingen als een grote berg die moest worden beklommen. “Aanvankelijk leek het bijna als een onmogelijke opdracht om beide ziekenhuizen te fusioneren. Maar gaandeweg hebben alle partijen mekaar leren appreciëren. Er is al veel werk afgelegd en nu kan het uitvoeren beginnen, maar we zitten in een goeie startpositie”, klinkt het.

Vanaf vandaag kunnen we verder werken aan onze droom om een nog innovatiever personeelsbeleid uit te voeren. Want in de wijzigende context van de ziekenhuiswereld is dat een noodzaak”, besluit Sabine De Brabant.

Overtuigende meerderheid

Na een overlegronde door de werknemersorganisaties, stemden in het voormalige Stedelijk Ziekenhuis Roeselare vorige week 89 percent van de medewerkers voor de cao en in het voormalige H.Hartziekenhuis was dat 87 percent. In totaal zijn er 1625 geldige stemmen uitgebracht voor de twee ziekenhuizen samen. De cao gaat over de arbeids- en loonvoorwaarden in AZ Delta; over de richtlijnen voor het opstellen van werkroosters en uursoorten en over de maaltijdcheques.