You are here

Geen testen meer zonder afspraak


Vanaf dinsdag 18 januari is het niet meer mogelijk om je in de namiddag op weekdagen te laten testen in onze testcentra zonder afspraak. Door de te grote toevloed aan patiënten die zich zonder afspraak konden aanmelden en door de plotse toename van testaanvragen op afspraak ontstonden er soms te lange wachttijden.

Op deze manier bleek het onmogelijk om onze dienstverlening naar patiënten op afspraak correct te kunnen nakomen, wat niet de bedoeling kan zijn.
We zullen wel onze afnamecapaciteit en openingsuren uitbreiden, zodat zoveel mogelijk patiënten nog dezelfde dag een afspraak kunnen inboeken.

Afspraak via mijngezondheid.belgie.be

Bij het aanvragen van een CPTC-code via mijngezondheid.belgie.be kan op eenvoudige wijze een afspraak gemaakt worden in de triageposten.
Ga naar ‘afspraak maken met een testcode’ en via de knop ‘kies een staalafnamepost’ kan je een afspraak vast leggen in Ardolab (Roeselare), triagepost Torhout, AZ Delta Menen Huis Cannaert of testcentrum huisartsen regio Tielt.

Wel nog fast lane zorgverleners

Daarnaast blijft de fast lane voor zorgverleners die in contact komen met patiënten blijft wel bestaan. Zij kunnen nog altijd zonder afspraak langsgaan in de triageposten (Roeselare, Torhout, Menen, Tielt) voor een snelle COVID-PCR-afname.