You are here

Gezond menu in het kader van de Week van het hart

Naar aanleiding van de Week van het hart staat er de hele week hartvriendelijke voeding op het menu bij AZ Delta. De Week van het hart loopt van 21 tot 27 september en wil cardiovasculaire aandoeningen bij vrouwen in de kijker zetten. Hart- en vaatziekten zijn immers de belangrijkste doodsoorzaak bij vrouwen in België.

Het logo van de Week van het hart

Jaarlijks sterven in ons land 17.000 vrouwen aan een cardiovasculaire aandoening, tegenover 14.000 mannen.  In Europa sterven meer vrouwen aan hart- en vaatziekten dan aan borstkanker.

In AZ Delta is het menu van de patiënt en in het restaurant de hele week aangepast volgens de principes van een hartvriendelijke voeding. Er werd o.a. rekening gehouden met een beperking in verzadigde (slechte) vetzuren, een vezelrijke voeding en voldoende aandacht voor groenten en fruit.  De goede vetzuren voor de bloedvaten – de meervoudig onverzadigde vetzuren – worden ook in de kijker geplaatst met een portie zalm in de hoofdschotel op vrijdag en o.a. het gebruik van koolzaadolie als basis voor de bereiding van een vinaigrette.