You are here

Huisartsenwachtpost Alfa gaat open op 10 januari in Rumbeke

Op 10 januari gaat de nieuwe huisartsenwachtpost Alfa open op de site van AZ Delta in de Deltalaan 1 in Roeselare-Rumbeke. De wachtpost ligt vlak bij de spoedafdeling van het ziekenhuis. De huidige huisartsenwachtpost in de Hippoliet Spilleboutdreef in Roeselare gaat dan ook dicht op 10 januari. Wachtpost Alfa is open in het weekend, op feestdagen en elke weekdag na 18 uur. Je maakt een afspraak voor een raadpleging of huisbezoek op het nummer 1733.


Enkele huisartsen bij de nieuwe huisartsenwachtpost Alfa bij AZ Delta campus Rumbeke

Huisartsenwachtpost Alfa is een initiatief van de huisartsenkring Midden West-Vlaanderen en de huisartsenkring Izegem-Lendelede-Ingelmunster.

De patiënt kan beroep doen op de huisartsenwachtpost voor een dringend, niet-levensbedreigend gezondheidsprobleem, dat niet kan wachten tot het spreekuur van de eigen huisarts. Huisbezoeken zijn voorbehouden voor bewoners in woon-zorgcentra, palliatieve patiënten en patiënten die zich onmogelijk kunnen verplaatsen.

De huisartsenwachtpost is open

  • op weekdagen van 18 uur tot 8 uur
  • tijdens het weekend van vrijdagavond 18 uur tot maandagochtend 8 uur
  • en de avond voor een feestdag 18 uur tot de ochtend na een feestdag 8 uur.

Wachtpost Alfa staat open voor inwoners of bezoekers uit volgende gemeenten: Ardooie, Hooglede, Houthulst (uitgezonderd Merkem), Ingelmunster, Izegem, Ledegem, Lendelede, Lichtervelde, Moorslede, Staden, Roeselare en Zonnebeke.

In samenwerking met de spoedafdeling wordt er maximaal ingezet op het informeren van de patiënt over het correct gebruik van de wachtpost en spoedgevallendienst. Er wordt ook sterk ingezet op de toegankelijkheid zodat iedereen die een huisarts van wacht nodig heeft de weg kan vinden.

De wachtpost is vlot toegankelijk voor rolstoelpatiënten. Daarenboven zijn er voldoende parkeerplaatsen beschikbaar. De route is aangeduid op de wegwijsborden op campus Rumbeke.

Alfa

De huisartsenwachtpost heet ‘Alfa’, omdat het een belangrijke schakel wil zijn in de eerstelijnszorg. In het Griekse alfabet is ‘alfa’ de eerste letter en komt het zo ook voor de ‘delta’. Daarmee zet de wachtpost nogmaals de nadruk op het feit dat zij de eerste contactpersonen zijn waarop de patiënt zich kan beroepen.

Nummer 1733

Voor een afspraak met de huisarts van wacht, bel je het nummer 1733.
In levensbedreigende situaties bel je de 112.

De website van huisartsenwachtpost Alfa : www.wachtpostalfa.be