You are here

Huisartsenwachtpost Houtland operationeel 29/3/2019

Op 29 maart 2019 wordt Wachtpost Houtland operationeel. Er komt dus een weekendwachtdienst voor huisartsen in de eerstelijnszone Houtland-Polder. Van vrijdagavond 19 uur tot en met maandagochtend 8 uur kunnen de bewoners van Kortemark, Torhout, Koekelare, Ichtegem, Oudenburg en Gistel er terecht.

Wachtpost Houtland Polder

Elk weekend is er overdag  één arts ter plaatse en een arts die huisbezoeken doet. ’s Nachts is er één arts van permanentie voor zowel consultaties als huisbezoeken.

De wachtpost is ivoorlopig gehuisvest in de Sint Rembertlaan 15 en verhuist eind 2019  naar de nieuwbouw dicht bij de spoed van AZ Delta campus Rembert. De werken voor de nieuwbouw starten op 19 januari 2018.  

Nummer 1733

Om de wachtpost te bereiken belt de patiënt gebruik naar het telefoonnummer 1733. Deze dispatchingservice van de overheid kiest op basis van de aanmelding de meest geschikte medische interventie: dit kan een bezoek zijn aan de wachtpost of spoedgevallen, een bezoek aan huis of een dringende MUG-interventie. De patiënt kan ook rechtstreeks naar de wachtpost gaan.