You are here

Bouwen aan de toekomst

Rumbeke

luchtfoto van nieuwbouw

In Rumbeke verrijst een gloednieuwe ziekenhuiscampus ter vervanging van de campus Wilgenstraat en Westlaan. De ruwbouw is zo goed als klaar en momenteel worden de omgevingswerken uitgevoerd. Begin 2016 zal gestart worden met de voltooiingswerken en de technieken.

Campus Menen

Ziekenhuiskamer in Menen

De laatste jaren is de campus in Menen uitgebouwd tot een volwaardig ziekenhuis. Er werd stevig geïnvesteerd in nieuwe gebouwen en verbouwingen en het resultaat mag worden gezien. De nieuwe dienst voor spoedgevallen, de nieuwe inkomhal, nieuwe afdelingen voor moeder en kind, voor revalidatie, voor geriatrie, een nieuw operatiekwartier met dagkliniek, nieuwe ruimtes voor raadplegingen… zijn daarvan mooie voorbeelden.

Campus Brugsesteenweg

In het kader van een eerder opgesteld medisch-strategisch plan waarin voor de toekomst de invulling van de nieuwe campus in Rumbeke en de stadscampus in de Brugsteenweg vastgelegd werden, zijn de noodzakelijke voorbereidingen getroffen voor de ombouw van deze campus. Zo werd al een nieuw satellietlab en een PAZA-unit in dienst genomen. Later dit jaar wordt een nieuw dagziekenhuis geopend en zullen een aantal verpleegafdelingen gerenoveerd zijn.