You are here

Jaarverslag 2015

SAMEN AZ DELTA OPBOUWEN

Diabetespatiënt, Josse samen met zijn moeder.

Josse Rebry, nu 12, kreeg toen hij 2 was, de diagnose diabetes. Dat was het begin van een zoektocht naar de juiste specialisten tot ze bij het team kinderziekten in Roeselare terechtkwamen en deskundig werden begeleid. Dat het team helpt zoeken naar een oplossing voor elk probleem, waarderen Josse en zijn ouders heel erg. Het leven met een diabetespatiëntje vraagt een grote inspanning van het hele gezin, maar dat is bij het gezin Rebry uitstekend gelukt. Josse redt het intussen al voor een groot deel zelf. Josse kan weer een normaal leven leiden en dat is waar iedereen in ons ziekenhuis met hart en ziel werk van wil maken.

 

Zoals u in het verhaal van Josse kunt lezen, willen we een ziekenhuis, georganiseerd in functie van de patiënt.

Het feit dat de fusie tussen de voormalige ziekenhuizen H. Hart Roeselare – Menen en het Stedelijk Ziekenhuis Roeselare daadwerkelijk van start kon gaan op 1 januari 2015 was en is maatschappelijk een goede zaak. Maar AZ Delta wil meer zijn dan de som van de delen, meer dan het samenvoegen van diensten en verder werken op de klassieke patronen.

AZ Delta heeft de ambitie om zorg veel meer te organiseren vanuit het perspectief van de patiënt, in goede afstemming met anderen, zeker in de eerste lijn. We willen daarbij, stap voor stap, uitgroeien naar een referentieziekenhuis voor de brede regio in goede samenwerking met andere zorgactoren. Om dit waar te maken vervullen onze artsen en medewerkers een hoofdrol. Dat noemen we het AZ Delta project en daar is uiteraard nog werk aan, want we gebruiken de fusiecontext ook om een aantal aspecten van onze werking grondig bij te sturen. U kunt de eerste stappen lezen in dit jaarverslag.

We bouwen, letterlijk en figuurlijk, aan de uitbouw van een nieuwe ziekenhuiswerking. Niet alles loopt daarbij even vlot en dan moeten we bijsturen.
Aarzel daarom niet om ons te wijzen op zaken die beter kunnen en moeten, we zijn er u dankbaar voor. Dankbaar zijn we ook voor de grote inzet van onze artsen en medewerkers. Aan hen dragen we graag dit eerste jaarverslag op.

 

Johan Hellings

Algemeen directeur