You are here

Campus Brugsesteenweg

Hoofdingang campus Brugsesteenweg

Werkzaamheden campus Brugsesteenweg

Sinds eind juni zijn de werken gestart en kan er tijdelijk enkel nog geparkeerd worden op de bezoekersparking aan de overkant van de Brugsesteenweg (= site Demey). Er is wel een kiss & ride-zone om mensen die slecht ter been zijn aan de ingang te kunnen afzetten.
Volg hier alle verdere info in verband met de werkzaamheden of op de Facebookpagina van AZ Delta.

Bekijk hier de infofolder. 

Planbare zorg

Naast de bouw van een gloednieuwe campus in Rumbeke staan er nog nieuwbouwprojecten op de planning. Zo wordt de invulling van campus Brugsesteenweg steeds concreter. Daarbij zal de nadruk liggen op planbare en chronische zorg, gericht op optimale dienstverlening, vlotte toegankelijk en kleinschaligheid in een stedelijke omgeving.

​Campus Brugsesteenweg telt 267 bedden voor klassieke opname met overnachting en 79 bedden in het dagziekenhuis

Binnenkort krijgt campus Brugsesteenweg een gloednieuwe Z-Blok op de huidige parking voor het ziekenhuis. Onder het gebouw komt er op 2 niveaus een ondergrondse parking voor een 200-tal wagens. De ruwbouwwerken starten in het voorjaar van 2017 en al alles goed verloopt is het gebouw afgewerkt tegen eind 2018.

In de Z-blok is  er ruimte voor het sportmedisch centrum, een oogkliniek, de dienst opnamevoorbereiding, de polikliniek orthopedie en het multidisciplinair pijncentrum.

Bovendien krijgt de campus Brugsesteenweg onder meer volgende invulling:

  • Er komt een multidisciplinaire krachtenbundeling van de diensten orthopedie, fysische geneeskunde, revalidatie, reumatologie in een locomotorisch centrum.
  • Alle revalidatieafdelingen (SP), fysische geneeskunde, revalidatie, reumatologie en internistische diensten werken er samen aan de revalidatiezorg voor ambulante en gehospitaliseerde patiënten.
  • De raadplegingen voor de verschillende artsen worden er uitgebouwd.
  • Op de locatie van de huidige kraamafdeling en de dienst kinderziekten worden de krachten gebundeld voor palliatieve zorg in samenwerking met De Mantel en Zorgbedrijf Roeselare en een centrum voor patiënten met de ziekte van Parkinson.
  • De slaapkliniek (die verder uitgebreid wordt), onder impuls van de dienst longziekten.
  • Geestelijke gezondheidszorg, onder impuls van de dienst psychiatrie.
  • Omdat een ziekenhuisopname in de toekomst gemiddeld korter zal zijn, zullen steeds meer patiënten terecht kunnen in het dagziekenhuis. De werking van het dagziekenhuis chirurgie dat deze week officieel opent, is daar een voorbeeld van. Ook de nieuwe endoscopie-eenheid is een voorbeeld van hoe het ziekenhuis er in de toekomst zal uitzien.

Bekijk hier een filmpje over de vernieuwde campus:

Info: dienst gebouwen AZ Delta, 9 maart 2017

 

Parkeren

Tijdens de bouwwerken kan je parkeren op de bezoekersparking aan de overkant van de Brugsesteenweg. Er is ook een kiss & ride-zone om mensen die minder goed te been zijn aan de ingang te kunnen afzetten of oppikken. Op het plannetje hieronder zie je de toegangswegen tot de parking en het ziekenhuis.

Foto's werkzaamheden

Meer foto's van de werkzaamheden op Campus Brugsesteenweg vind je hier