You are here

Investeringen in campus Torhout

Vlaanderen maakt 1,9 miljoen euro vrij voor onze campus in Torhout. De precieze bestemming van dit geld wordt nog verder besproken in het Vlaams Infrastructuurfonds voor Persoonsgebonden Aangelegenheden (VIPA). Wel staat vast dat we willen verder bouwen aan het comfort en de infrastructuur in onze Torhoutse campus.


Voorgeven campus Torhout

De Vlaamse regering heeft bekendgemaakt dat het verder wil investeren in de infrastructuur van de verschillende ziekenhuizen. Onze campus in Torhout valt hier ook onder. Er wordt een subsidie van maximum 1,9 miljoen euro voorzien. “ We willen de campus in Torhout zo aanpassen dat die dezelfde look en feel krijgt als de rest van AZ Delta. Daarnaast willen we ook blijven investeren in gesofisticeerde medische uitrusting voor de campus”, aldus Johan Hellings, algemeen directeur van AZ Delta.

Parkeertoren

Naast de bekendmaking van de subsidie start binnenkort ook de bouw van de nieuwe parkeertoren langs de Noordlaan in Torhout. De bedoeling is om zo de mobiliteit rondom onze campus in Torhout te verbeteren. De hoofdingang zal op die manier ook naar de andere kant worden verhuisd. Met de nieuwe parkeertoren komen er een kleine 400-tal parkeerplaatsen bij, zo zal de investering ervoor zorgen dat er in totaal meer dan 500 parkeerplaatsen zullen zijn. De start van van het bouwproject is gepland tegen de zomer.


Bouwplan nieuwe parkeertoren voor campus Torhout