You are here

Mooie resultaten borstkanker voor AZ Delta

Het Vlaams Instituut voor Kwaliteit van Zorg heeft de resultaten van de borstkankerbehandelingen bekend gemaakt op de overheidswebsite zorgkwaliteit.be De cijfers geven aan wat het overlevingspercentage is na vijf jaar voor patiënten die behandeld werden tussen 2014 en 2018. AZ Delta kan daarvoor goede resultaten voorleggen, maar blijft ook investeren in voortdurende verbetering om de best mogelijke zorg ook in de praktijk te blijven waarmaken.


mevrouw in mammostel, verpleegkundige helpt haar, onderzoek naar borstkanker

AZ Delta is door de overheid erkend als coördinerend borstcentrum. Voor elke borstkankerpatiënt zorgt een multidisciplinair team voor de beste diagnostiek, behandeling en nazorg. Het gaat om medisch oncologen, gynaecologen, borstchirurgen, plastisch chirurgen, radiotherapeuten, nucleaire artsen, pathologen, radiologen, borstkankerverpleegkundigen, psychologen en paramedische medewerkers.

De borstkliniek heeft sinds begin 2021 ook de Europese Eusoma-accreditering behaald. AZ Delta voldoet dus aan de normen van Eusoma die strenger zijn dan de normen die in ons land gelden en die ook periodiek opgevolgd worden.

Volgens de aanbevelingen van Eusoma zal AZ Delta vanaf 1 september alle borstoperaties concentreren op campus Rumbeke. Door de patiënten op één plaats te opereren wordt de expertise van de borstchirurgen nog verhoogd. De borstoperaties in campus Rumbeke worden uitgevoerd door dr. Helga Hellemans, dr. Kristien Watty, dr. Inge Cooremans, dr. Sébastien Strypstein en prof. dr. Ann Smeets die tevens verbonden is aan het UZ Leuven en voortaan ook een dag om de twee weken consulent is in AZ Delta.

Patiënten die kiezen voor een campus in hun dichte buurt zoals de campussen Torhout en Menen, kunnen voor raadplegingen en voor nazorg wel naar hun vertrouwde artsen en borstverpleegkundigen op die campussen blijven gaan.
Gerichte concentratie van bepaalde zorgen en voldoende nabijheid voor de bevolking worden op deze wijze in een geïntegreerde AZ Delta organisatie en werking concreet gemaakt.