You are here

Nieuw keukenconcept AZ Delta

AZ Delta zal vanaf het najaar koken voor alle campussen in campus Rembert Torhout. Het is de bedoeling kwaliteitsvolle maaltijden aan te bieden aan de patiënten want kwaliteitsvolle voeding is een belangrijk aspect van goede zorg voor de patiënt, waardoor dit nu alle prioriteit krijgt. Er zal ook verder rekening gehouden worden met de diëten van de patiënten.

verpleegkundige die platteau met ontbijt binnenbrengt in kamer

Campus Torhout beschikt over een nieuwe goed uitgeruste keuken. Van daaruit zullen de maaltijden dan verdeeld worden naar de andere campussen.
AZ Delta blijft verder werken met voedingsleveranciers die kwalitatieve producten leveren.

Niet diepgevroren
De meeste ziekenhuizen op deze schaalgrootte koken volgens de koude lijn omdat zo de kwaliteit beter kan worden verzekerd op een verantwoorde efficiënte manier. De maaltijden worden niet diepgevroren maar wel gekoeld. Als de maaltijd dan op de juiste manier wordt opgewarmd is er geen kwaliteitsverlies.

Broodbuffet
AZ Delta wil ook meer werk maken van kwalitatieve maaltijden ’s ochtends en ’s avonds.  Daarom zal er gewerkt worden met broodbuffetwagens. De patiënt kan meteen kiezen uit een variatie aan beleg en gezonde tussendoortjes.