You are here

Ontwikkeling app stemstoornissen

AZ Delta werkt aan de ontwikkeling van een app om via artificiële intelligentie stemstoornissen sneller op te sporen. Stemproblemen worden vaak onderschat. Hoe langer dit aansleept, hoe lastiger de behandeling is. De nieuwe app moet daar verbetering in brengen.

De stemkliniek beschikt al over een stemmenbibliotheek van 1500 stemmen. Deze stemmenbibliotheek zal worden gebruikt om het AI-model te trainen om stemmen te kunnen screenen en beoordelen.

Voor patiënt en huisarts

De patiënt zal een beperkte versie van de app kunnen gebruiken en dan advies krijgen om eventueel naar een arts te gaan. De huisarts krijgt in de app meer medische informatie en kan zo een behandeling aanraden of doorverwijzen naar een neus-keel-oorarts.

De ontwikkeling van deze app voor stemstoornissen kreeg de naam PhonAID mee. Voor dit project werkt de stemkliniek van AZ Delta en RADar samen met een team van applicatiebouwers, het eerstelijnszorgcentrum De Piramide in Menen en de dienst neus-keel-oorziekten van GZA in Antwerpen. Voor dit project is ook een beurs toegekend door VLAIO.

Nog meer gezonde stemmen nodig

Om het AI-model te trainen zijn ook gezonde stemmen nodig. Als je wil bijdragen aan dit project, ben je welkom om je gezonde stem te laten registreren via https://events.azdelta.be/laatjestemhoren


Ontwikkeling app stemstoornissen