You are here

Parkinsonpatiënten bereiken top van M’Goun

De 12 parkinsonpatiënten die samen met hun 6 begeleiders op 17 oktober naar Marokko vertrokken, hebben hun eerste top bereikt. De M’Goun, 4071 meter hoog, is het eerste hoogtepunt van de expeditie.


Uitzicht over de vallei van de Tessaout

Op dag drie van de expeditie stond de eerste echte wandeltocht op de planning. Na een eerste pittige klim, de Rigoult, was het meteen genieten van een fantastisch uitzicht over de vallei van de Tessaout. Dag drie sloot af met een overnachting tussen de jeneverbesstruiken in het dorp Idoughmamem. Een trektocht door de bergweiden bracht de expeditie naar de voet van de M’Goun op dag vier. De bron van de Tessaoutrivier diende als kampeerplaats voor een goede nachtrust.

Dag vijf was D-day! Om 5 uur ‘s morgens begon de tocht naar de top. Met 29 kilometer op de planning waarvan 1168 meter stijgen en 1470 meter dalen, beloofde het pittig te worden. Een gemotiveerde groep slaagde in zijn opzet en stond te pronken op de top van de M’Goun. Dolenthousiast konden 12 parkinsonpatiënten en 6 begeleiders genieten van het uitzicht op de Centrale Atlas en de bekende Draa en Dadèsvalleien. Het eerste letterlijke hoogtepunt van de reis was bereikt!


Parkinsonpatiënten op de top van de M'Goun

Dag zes was er eentje om te genieten. De rode berglandschappen waren het achtergrondtoneel voor een tocht richting de ‘gelukkige vallei’, de Bougeuemez. Daar kon de groep genieten van een comfortabele gîte, zeker welgekomen na vier dagen kamperen.

Doel één is behaald, nu op naar de tweede top: de klim van de Toubkal, het dak van het Atlasgebergte.