You are here

Parkinsonpatiënten op expeditie naar Atlasgebergte

Een groep van 12 parkinsonpatiënten – 4 vrouwen en 8 mannen - vertrekt op zondag 17 oktober naar Marokko om er 2 toppen van 4000 meter te beklimmen in het Atlasgebergte. De expeditie duurt 10 dagen. Eerst was het plan om naar Nepal te trekken maar dat kon door corona niet doorgaan.

De deelnemers, zijn allemaal lid van de vzw Parkili die het welzijn van mensen met de ziekte van Parkinson wil bevorderen en hen vooral wil overtuigen van het belang om te bewegen. De bergbeklimmers zijn tussen de 44 en de 60 jaar en zijn zich al maanden aan het voorbereiden. Ze werden gescreend in het sportcentrum Sport’R in Roeselare en ze kreeg een trainingschema om de duur en de afstand van het wandelen gestaag op te drijven. De patiënten worden begeleid door een neuroloog, 2 verpleegkundigen, 2 kinesisten en 1 logopediste.

Tijdens een eerste trektocht van 6 dagen staat de beklimming van de M’Goun (4071 meter) met overnachting in tenten op het programma. Op de tweede tocht van 3 dagen beklimt de groep de Toubkal (4167 meter). Dan overnachten de deelnemers in berghutten of gîtes. Tussen deze twee tochten is er een bezoek aan Marrakech gepland.