You are here

Vaccinatie kinderen in het ziekenhuis

AZ Delta is erkend voor de vaccinatie van kinderen in de provincie West-Vlaanderen. Kinderen of zuigelingen tussen 4 jaar en 6 maanden die een vaccin nodig hebben, kunnen het toegediend krijgen in het kinderdagziekenhuis van campus Rumbeke 

De Hoge Gezondheidsraad het licht op groen gezet voor de opstart van deze COVID-19-vaccinatie. Deze vaccinatie is aanbevolen voor jonge kinderen met een verhoogd risico op ernstige COVID-19-infectie, zoals bijvoorbeeld door een ernstig verzwakt afweersysteem of door een ernstig onderliggende chronische ziekte. De vaccinatie is niet verplicht, maar verkleint het risico op besmetting en ziekte door COVID-19.De veiligheid van dit vaccin bij kinderen werd grondig nagekeken. Er zijn enkel milde nevenwerkingen waargenomen bij een beperkt aantal kinderen: koorts, pijn op de prikplaats, vermoeidheid, hoofd- of spierpijn.
Voor kinderen die geen ernstige onderliggende aandoening hebben, wordt vaccinatie niet veralgemeend aanbevolen, maar het kan wel op individuele basis, na overleg met uw huis- of kinderarts.

Basisvaccinatieschema

Het basisvaccinatieschema bestaat uit een origineel pediatrische Pfizer mRNA-vaccin, via 3 inspuitingen. De tussentijd tussen de eerste 2 prikken is 3 weken, en dan volgt nog een derde dosis 2 maanden na de tweede prik.

Afspraak

U kunt een afspraak maken telefonisch via het secretariaat op 051 23 63 94 tijdens de kantooruren.
De geplande data zijn

  • woensdag 21 december 2022;
  • woensdag 11 januari 2023
  • woensdag 08 maart 2023

Bij vragen over vaccinatie, kan u terecht bij uw behandelend arts of op de website www.laatjevaccineren.be