You are here

Innovatie

De ontwikkelingen van nieuwe technologie biedt heel wat mogelijkheden ook in de gezondheidszorg. AZ Delta wil de nieuwe mogelijkheden opvolgen en inpassen in de werking. Het gaat echter niet alleen om nieuwe technologie of nieuwe medische toepassingen maar ook over nieuwe zorgmodellen maar ook over toekomstgerichte geneeskunde onder meer op basis van data.

RADar

innovatiecentrum RADar van AZ Delta in Roeselare

Het leer- en ontwikkelingscentrum RADar moet de speerpunt worden van innovatie in AZ Delta. Het centrum is gebaseerd op 4 pijlers.

  • Data ontsluiten

Hoe kunnen we leren uit data? Hoe kunnen artsen meer inzichten halen uit de data die ze registreren bij hun patiënten met het oog op een betere werking en een verbetering van behandelingen

  • Mobile health

Hoe kunnen we patiënten helpen door hen beter op te volgen via gegevens uit trackers en wearables, zodat ze ook real time thuis kunnen worden gemonitord?
Bedoeling is daarbij ook om meer aan preventie te kunnen doen, meer te voorkomen dan te moeten genezen.

  • Meer info halen uit beeldvorming

Met allerhande toestellen worden in het ziekenhuis beelden gemaakt van patiënten, maar computermodellen laten nu toe om diepgaander analyse te maken dan de menselijke analyse.

  • Innovatie van de zorg

Hoe kunnen we ervoor zorgen dat de verzorging zo goed mogelijk verloopt. 

 

Dit gebeurt uiteraard overeenkomstig de wetgeving op de gegevensbescherming en de privacy. Gegevens van patiënten worden dus anoniem gemaakt. 

Klinische studies

AZ Delta heeft ook een sterk uitgebouwd centrum voor klinische studies. Hier vindt u meer info over het Clinical Trial Center.