You are here

Overnachten (rooming-in)

1 ouder per kind

Je kan samen met je kind in het ziekenhuis overnachten (rooming- in). Je krijgt een aangepaste kamer met een extra bed.  Slechts 1 ouder of begeleider kan blijven logeren bij het kind. 

Als er te veel aanvragen zijn voor rooming-in kan er soms een kleine wachttijd zijn. Wij hopen op je begrip daarvoor.

De opname van een kind in een ziekenhuis kan ook wat spanning meebrengen voor de ouders. Daarom verlaat je nu en dan best de kamer om je gedachten een beetje te verzetten. 

Enkele praktische regels

Een ziekenhuisopname is al ingrijpend genoeg voor een kind. Daarom kan je als ouder nog wel instaan voor de dagelijkse verzorging van je kind. U Je kan je kind wassen, een schone luier omdoen, eten geven, ...

  • We vragen wel om je kind te wassen voor 10.30 uur, zodat de verdere organisatie van de afdeling vlot kan verlopen. Als je kind aan een infuus ligt, helpt de verpleegkundige jou hierbij.
  • Als je zelf medicatie moet innemen, laat die dan niet rondslingeren in de kamer van je kind
  • Houd de kamer netjes en gooi vuile luiers in de afvalemmer.
  • Je kan je gsm gebruiken in de kamer.
  • Respecteer de maaltijduren. Zo kunnen onze medewerkers op tijd afruimen. Je mag voor jezelf een maaltijd meebrengen van thuis. Deze kan je bewaren in de koelkast of opwarmen in de microgolfoven in het aparte lokaal voor de ouders.

De verpleegkundige controleert niet alleen overdag maar ook ’s nachts of alles goed gaat met je kind. Het verstoren van de nachtrust kan vervelend zijn, maar het is nodig voor de behandeling, de verzorging en de genezing van je kind.

Info: kinderafdeling AZ Delta, 26 januari 2024