You are here

Ziekenhuisschool

Kind dat wegdroomt achter een tafel met een laptop

Sinds 1 september 2021 beschikt AZ Delta over een ziekenhuisschool voor de afdelingen kinder –en jeugdpsychiatrie van Twoape in Roeselare. Twoape is een samenwerking tussen AZ Delta Roeselare, het Jan Yperman Ziekenhuis Ieper, Kliniek Sint-Jozef Pittem, Integrale Jeugdhulp en WINGG (West-Vlaams Integrerend Netwerk Geestelijke Gezondheid) om kinderen en jongeren met psychische problemen te behandelen.

Samenwerking met Zeelyceum

Voor de ziekenhuisschool werkt AZ Delta samen met de school Zeelyceum die al langer bestaat in Kliniek Sint-Jozef Pittem. Zowel kinderen uit het lager als uit het secundair onderwijs, die op de afdeling verblijven, kunnen er les volgen.

Individueel of in groep

De kinderen en jongeren krijgen nu 1 tot 2 uur les per dag, ofwel individueel ofwel met maximum 3 leerlingen in groep. Zo wordt de leerachterstand die de jongeren kunnen oplopen door hun verblijf in het ziekenhuis, beperkt.

In de ziekenhuisschool van AZ Delta werken 4 leerkrachten en een leerlingbegeleider. De school is nu nog binnen de muren van het ziekenhuis maar er zijn plannen om de school te verhuizen naar een pand in de onmiddellijke buurt van het ziekenhuis.

Bron:  ziekenhuisschool, 26 januari 2024