You are here

IBD

Studies open voor deelname

Ziekte van Crohn

 • RESCUE-CD: Stelara IV re-inductie + SC onderhoud om de 4 of 8 weken

Dosisescalatie na verlies van respons op Ustekinumab (Stelara) bij patiënten met de ziekte van Crohn.

 • ADMIRE-CD: Stamcelinjectie in perianale fistels

Een fase 3, gerandomiseerde, dubbelblinde, parallel-groep, placebo gecontroleerde, internationale, multicentrische studie ter evaluatie van de efficaciteit en veiligheid van Cx601, stamcellen, voor de behandeling van complexe perianale fistel(s) bij patiënten met de ziekte van Crohn.

 • LOVE CD: Entyvio IV

Een open label interventionele fase 4 studie ter evaluatie van de efficaciteit, veiligheid en mucosale heling van vedolizumab (Entyvio) vroeg ten opzichte van laat gebruik bij patiënten met de ziekte van Crohn.

 • Sequence (M20-259): Risankizumab tov Stelara

Een fase 3, multicentrische, gerandomiseerde, assessor geblindeerde studie van Risankizumab vergeleken met Ustekinumab (Stelara) voor de behandeling van volwassen patiënten met matig tot ernstig actieve ziekte van Crohn die eerder faalden op anti-TNF behandeling.

 • Galaxi: Guselkumab tov Stelara tov placebo

Een fase 2/3, gerandomiseerde, dubbelblinde, placebo – en actief product-gecontrolleerde, parallel-groep, multicentrisch protocol om het effect en veiligheid van Guselkumab te evalueren bij patienten met matig tot ernstige actieve ziekte van Crohn.

 • Cultivate: Etrasimod oraal

Een multicentrische, gerandomiseerde, dubbelblinde, parallel-groep studie om het effect en veiligheid van orale Etrasimod te evalueren als inductie en onderhoudstherapie voor patiënten met matige tot ernstige ziekte van Crohn.

 • AIM-CD( M20-371): Adalimumab-glucocorticoid - IV + subcutaan

Een gerandomiseerde, dubbelblinde, placebo-gecontroleerde studie om de veiligheid en het effect van ABBV-154 te evalueren in patiënten met matig tot ernstig actieve ziekte van Crohn.

Colitis ulcerosa

 • GLADIATOR UC : Etrasimod oraal

Een fase 3, gerandomiseerde, dubbelblinde, placebo gecontroleerde studie ter evaluatie van de efficaciteit en veiligheid van etrasimod in patienten met matig actieve colitis ulcerosa

 • Inspire (M16-067) / Command (M16-066): Risankizumab IV inductie, SC onderhoud

Een multicentrische, gerandomiseerde, dubbelblinde, placebo gecontroleerde studie ter evaluatie van de efficaciteit en veiligheid van Risankizumab bij patiënten met matig tot ernstig actieve colitis ulcerosa die eerder gefaald hebben op biologisch therapie.

Toekomstige studies

Colitis ulcerosa

 • Conclude: Cobitolimod rectaal

Een gerandomiseerd, dubbelblinde, placebo-gecontroleerde, fase 3 klinische studie om het effect en veiligheid van Cobitolimod te evalueren als inductie en onderhoudstherapie bij patiënten met matig tot ernstig actieve linkszijdige colitis ulcerosa.

 • ReMiDy: statines oraal

Herbestemming van geneesmiddelen - Statines als microbiota-modulerende middelen in ulceratieve colitis.

Contact studieteam

e  ctc.mdl@azdelta.be
051 23 75 34