You are here

Neurologie

Studies open voor deelname

Beroerte

  • CONVINCE

[Colchicine voor de preventie van vasculaire ontsteking bij niet-cardioembolische beroerte]
– een gerandomiseerde klinische studie met een lage dosis van colchicine voor secundaire preventie na een beroerte

Het doel van deze studie is om erachter te komen of ontstekingsremmende medicatie, colchicine genoemd, die samen met standaardverzorging wordt gebruikt, tot minder beroerten en hartaanvallen leidt in vergelijking met enkel de standaardverzorging.

  • ENRICH-AF

[Edoxaban voor patiënten met eerdere intracraniële bloedingen envoorkamerfibrillatie.]
– een gerandomiseerde klinische studie met Edoxaban

Het doel van deze studie is te weten te komen of bij deze groep patiënten antistolling door gebruik van edoxaban, het risico op een beroerte vermindert in vergelijking met de  standaard behandeling.

Multiple sclerose

  • EVOLUTION

Het doel van deze studie is om te leren hoe veilig het studiegeneesmiddel, genaamd evobrutinib, is en of het werkt. De primaire studievraag is om te kijken of evobrutinib helpt bij het verminderen van terugvallen, vergeleken met Aubagio® (teriflunomide), een geneesmiddel dat al wordt gebruikt voor de behandeling van RMS

Ziekte van Alzheimer

  • AUTONOMY

Een gerandomiseerde, dubbelblinde, placebogecontroleerde, multicenterstudie in parallelle groepen om de werkzaamheid en veiligheid van JNJ-63733657, een monoklonaal anti-tau-antilichaam, te beoordelen bij deelnemers met de ziekte van Alzheimer in het beginstadium.

Het doel van deze studie is onderzoeken of het geneesmiddel JNJ-63733657 veilig en werkzaam is voor de behandeling van patiënten met het beginstadium van de ziekte van Alzheimer.

Andere

  • BOUND (Opdrachtgever: Universitaire Ziekenhuizen Leuven)

Onderzoek naar eiwitten in het bloed als indicatoren voor onverklaarbare schade aan zenuwcellen.

Deze klinische studie is georganiseerd om met behulp van eiwit-biomerkers de tijdsduur tussen de eerste symptomen van spierzwakte en de diagnose te verkorten.

Contact studieteam

Marieke Labaere, studiecoördinator neurologie
t  051 23 74 34
e  marieke.labaere@azdelta.be