You are here

Pijncentrum

Studies open voor deelname

Pijnmedicatie

  • AP-325.04 studie:

Dit klinisch onderzoek zal het nieuwe geneesmiddel voor onderzoek AP-325 evalueren voor de behandeling van aanhoudende neuropathische pijn (zenuwpijn) na een borst-, borstkas-, buik-, spatader- of gynaecologische operatie of na een herniaherstel. Het doel van deze studie is na te gaan hoe doeltreffend AP-325 is op neuropathische pijn na 10 dagen behandeling.

Radiofrequente behandeling bij kniepijn

  • COGENIUS studie:

Deze studie volgt patiënten met chronische kniepijn die veroorzaakt wordt door (osteo)artrose of die lijden aan aanhoudende pijn na plaatsing van een totale knieprothese. De studie is een vergelijking van conventionele en gekoelde radiofrequentiebehandeling van de geniculaire zenuwen versus een schijnbehandeling.

Neuromodulatie

  • DETECT studie:

Deze studie evalueert de effectiviteit van Differential target multiplexed spinal cord stimulatie bij personen met chronische rug- en beenpijn. Daarnaast wordt de veiligheid en de praktische bruikbaarheid/haalbaarheid van de stimulatie onderzoekt.

  • PIANISSIMO studie:

Pianissimo is een studie om te evalueren of een pijnmedicatie ontwenningsprogramma vóór ruggenmergstimulatie (Spinal Cord Stimulation, SCS) implantatie effectiever is in het verminderen van invaliditeit na 12 maanden in vergelijking met gebruikelijke zorg. In dit project worden twee verschillende ontwenningsprogramma's geëvalueerd.

  • TRADITION studie:

Deze studie vergelijkt twee vormen van therapie bij patiënten met chronische lage rug- en beenpijn na voorgaande rugchirurgie. De ene therapie bestaat uit een gerichte conservatieve behandeling (dit wil zeggen behandelingen zonder chirurgie), waarbij er medicatie, kinesitherapie, relaxatie,… voorgeschreven worden. De andere therapie bestaat uit dezelfde conservatieve (niet-chirurgische) behandeling in combinatie met neurostimulatie.

  • NEURONAL ACTIVATION ACCURACY studie:

Patiënten met chronische pijn in de romp en/of ledematen die een EvokeTM ruggenmergstimulator geïmplanteerd krijgen worden in deze studie opgevolgd. De EvokeTM ruggenmergstimulator beschikt over technologie om automatisch de sterkte van de stimulatie te regelen. Dit nieuwe systeem stimuleert niet alleen de zenuwen in het ruggenmerg, maar meet ook hoe de zenuwen hierop reageren. Deze informatie wordt vervolgens gebruikt om het stimulatieniveau aan te passen. Voor dit onderzoek willen wij de activatie van de zenuwen analyseren en de stimulatiesensatie tijdens deze activatie bepalen.

Contact studieteam

Studieteam
t  051 23 69 12
e  ctc.pijn@azdelta.be