You are here

Pijncentrum

Studies open voor deelname

Chronische lage rug- en beenpijn ten gevolge van Persistent Spinal Pain Syndrome Type II

  • DETECT:

In deze prospectieve cohortstudie is het de bedoeling om de effectiviteit van  differential target multiplexed ruggenmergstimulatie te evalueren voor de behandeling van chronische rug- en beenpijn. Identificatie van klinisch effectieve parameters betreffende frequentie, pulsduur, amplitude en batterijverbruik/herlaadfrequentie en veiligheidsevaluatie zullen ook worden uitgevoerd.

Chronische lage rug- en beenpijn ten gevolge van Persistent Spinal Pain Syndrome Type II (met voorheen minimaal één spinale operatie)

  • TRADITION:

De primaire wetenschappelijke doelstelling van deze studie is te onderzoeken of ruggenmergstimulatie onder de gevoelsdrempel (SCS), in vergelijking met de beste medische behandeling (BMT), verstrekt aan patiënten met Persistent Spinal Pain Syndrome Type II (PSPS T2) resulteert in een hoger percentage klinische holistische responders na 6 maanden. De secundaire doelstelling van de studie is om te onderzoeken of SCS in vergelijking met BMT meer effectiviteit heeft in het verbeteren van de individuele competenties van patiënten.

Chronische kniepijn ten gevolge van osteoartritis of persistente postoperatieve kniepijn

  • COGENIUS:

Deze prospectieve studie is een vergelijking van conventionele en gekoelde radiofrequentiebehandeling van de geniculaire zenuwen versus een schijnbehandeling. De randomisatieverhouding van de drie studiegroepen is 2:2:1.

Contact studieteam

Julia Odenthal, studiecoördinator pijncentrum
t  051 23 69 12
e  julia.odenthal@azdelta.be