You are here

Covidtesten

AZ Delta werkt samen met de huisartsen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Daarom zijn er zowel in Roeselare, Torhout als Menen triageposten om patiënten die mogelijk besmet zijn met het coronavirus zo veilig en zo vlot mogelijk te helpen. 

U vindt ook duidelijke info op www.mijncoronatest.be

Testen in het ziekenhuis

Vanaf 16 november 2022 gebeuren de covidtesten op dienst bloedafname van de campussen van AZ Delta en in het Sint Andriesziekenhuis Tielt.

  • AZ Delta Rumbeke, Deltalaan 1, Roeselare
  • AZ Delta Menen, Oude-Leielaan 6, Menen
  • AZ Delta Torhout, Sint-Rembertlaan 21, Torhout
  • Sint Andriesziekenhuis, Bruggestraat 84, Tielt

Afspraak maken

Een afspraak maakt u via het callcenter op het nummer 051 23 80 10 of online.

Code opvragen online

Voelt u zich ziek of wil u een test laten doen, bel dan niet naar de huisarts maar vraag online via mijngezondheid.be een CPTC-code op en maak daar ook online een afspraak.

U kunt ook de code opvragen na een positieve zelftest via dit formulier

Meld u aan bij het triagecentrum met de code en breng uw eID mee. Is er een begeleider mee, dan moet die buiten of in de auto blijven wachten.

Om uzelf, de andere wachtenden en de artsen en hulpverleners te beschermen is het belangrijk dat alle hygiënische maatregelen nageleefd worden zoals handen ontsmetten, anderhalve meter afstand houden, een mondmasker dragen. Zo blijft ook dit een veilige zone.

De arts draagt een beschermingspak, mondmasker en beschermbril. De onderzoeksbox waar het onderzoek plaatsvindt, wordt na elk patiëntencontact zorgvuldig gereinigd door een poetsteam. De arts luistert naar uw klachten, onderzoekt u, stelt een diagnose en geeft advies. Ofwel mag u naar huis. Ofwel verwijst de arts u door naar de spoedafdeling.

Bij het verlaten van de triagepost ontsmet u uw handen. Moet u verder naar de spoedafdeling, dan houdt u uw mondmasker aan.
Blijft u zich daarna ziek voelen, neem dan contact op met uw huisarts.

Openingsuren

U kunt op de campus in Rumbeke, Torhout, Menen en in het Sint Andriesziekenhuis in  Tielt een afspraak maken voor een test of resultaten opvragen. De resultaten vindt u ook in uw medisch dossier op mijn.azdelta.be

  • Maandag tot vrijdag: 8 - 20 uur
  • Zaterdag: 9 -16 uur
  • Zondagen en feestdagen: 10 - 12 uur

Uren testafnames op een van de 4 campussen

  • Maandag tot vrijdag: 7.30 - 20 uur
  • Zaterdag: 9-16 uur
  • Zondagen en feestdagen: 8 - 12 uur

Aanmelden

Voor een covidtest komt u het ziekenhuis binnen. Een mondmasker is nog altijd verplicht.
In het onthaal schrijft u zich eerst in aan de digitale kiosken. Ervaart u daarbij problemen, vraag dan hulp aan het infopunt in het onthaal of bij een onthaalmedewerker.  De medewerkers wijzen u de weg naar de dienst bloedafname.

Sluiting triageposten buiten ziekenhuis

Op 16 november gaan de triageposten buiten de ziekenhuizen dicht.

Ardolab Roeselare, Ardooisesteenweg 276
Torhout, Noordlaan 30
Menen, Rijselstraat 35