You are here

Testen triageposten

AZ Delta werkt samen met de huisartsen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Daarom zijn er zowel in Roeselare, Torhout als Menen triageposten om patiënten die mogelijk besmet zijn met het coronavirus zo veilig en zo vlot mogelijk te helpen. 

U vindt ook duidelijke info op www.mijncoronatest.be

Code opvragen online

Voelt u zich ziek of wil u een test laten doen, bel dan niet naar de huisarts maar vraag online via mijngezondheid.be een CPTC-code op en maak daar ook online een afspraak.

U kunt ook de code opvragen na een positieve zelftest via dit formulier

Meld u aan bij het triagecentrum met de code en breng uw eID mee. Is er een begeleider mee, dan moet die buiten of in de auto blijven wachten.

Om uzelf, de andere wachtenden en de artsen en hulpverleners te beschermen is het belangrijk dat alle hygiënische maatregelen nageleefd worden zoals handen ontsmetten, anderhalve meter afstand houden, een mondmasker dragen. Zo blijft ook dit een veilige zone.

De arts draagt een beschermingspak, mondmasker en beschermbril. De onderzoeksbox waar het onderzoek plaatsvindt, wordt na elk patiëntencontact zorgvuldig gereinigd door een poetsteam. De arts luistert naar uw klachten, onderzoekt u, stelt een diagnose en geeft advies. Ofwel mag u naar huis. Ofwel verwijst de arts u door naar de spoedafdeling.

Bij het verlaten van de triagepost ontsmet u uw handen. Moet u verder naar de spoedafdeling, dan houdt u uw mondmasker aan.
Blijft u zich daarna ziek voelen, neem dan contact op met uw huisarts.

Fast lane voor zorgverleners

Zorgverleners (artsen, apothekers, verpleegkundigen (van ziekenhuizen-wzc’s en thuisverpleegkundigen), zorgkundigen, kinesisten, logopedisten, ergotherapeuten en psychologen) kunnen gebruik maken van de fast lane - zonder afspraak - in de triageposten in Roeselare, Torhout, Menen en Tielt. Het resultaat van de test is sneller beschikbaar nl binnen de 16 uur. Zorgverleners brengen hun CPTC-code mee en hun identiteitskaart.

Openingsuren triagecentra/testcentra

Triagepost Roeselare: Ardolab – Ardooisesteenweg 276, 8800 Roeselare

Weekdagen:                      10.30 - 13 uur en van 13.30 - 19 uur
Zaterdag:                           9 - 16 uur
Zondag:                             12 - 16 uur

Triagepost Torhout: Noordlaan 30, 8820 Torhout

Weekdagen:                      12.30 - 16.30 uur
Zaterdag/zondag:              10 - 14 uur

Triagepost Menen: (Huis Cannaert) Rijselstraat 65, Menen

Weekdagen:                      13 - 17 uur
Zaterdag/zondag:              13 - 17 uur

Testcentrum Tielt: Krommewalstraat 7a, 8700 Tielt

Weekdagen:                      12.30 - 15.30 uur
Zaterdag/zondag:              10 - 13 uur

Er kan ook nog steeds een afspraak gemaakt worden via het corona callcenter op 051 23 80 10.
Het testresultaat van deze test kunt u na 24 uur opvragen via www.mijngezondheid.be (doorklikken naar “Resultaat via CTPC-code”).