You are here

Medewerking patiënten

Als u als patiënt beslist om deel te nemen aan een klinische studie, dan begeleiden de behandelende arts (onderzoeker) en de studiecoördinator u hierin grondig . Zij kennen uw ziekte, de mogelijke behandelingen en de voorwaarden van de studie door en door.

Het informatieformulier van de studie beschrijft alles wat u moet weten over het verloop van de studie. Alles wat niet duidelijk is in het informatieformulier kunt u vragen aan de arts en de studiecoördinator.

 

Het verloop van een studie

Bij deze onderzoeken volgen we u nauwkeurig op. Dit doen we enerzijds om onverwachte bijwerkingen zo snel mogelijk op te sporen en te melden aan de geneesmiddelenfabrikant. Anderzijds willen we ook voldoende betrouwbare meetresultaten hebben om te vergelijken met meerdere studiegroepen.

Tijdens zo’n studie vragen we u om gedetailleerd uw gezondheidstoestand  bij te houden en te rapporteren.

Sommige geneesmiddelen mogen zeker niet gecombineerd worden. De arts of studiecoördinator informeert u hierover tijdens de startfase.

Andere geneesmiddelen die u wel mag innemen, moet u rapporteren tijdens het volgende studiebezoek. We verzamelen dan de details over hoe lang, hoe vaak en waarvoor u deze geneesmiddelen neemt.

Info: CTC AZ Delta, 23 augustus 2020