You are here

Orthopedie

Onthaal bij plaatsen knie- of heupprothese

Het volledig joint-careproces van AZ Delta is in beeld gebracht. Hoe gebeurt het onthaal en de voorbereiding bij het plaatsen van een knie- en heupprothese? Hoe verloopt de operatie? En hoe ziet het belangrijke luik van ergo en kine er uit? Dit filmpje toont het onthaal en de aanpak vòòr de operatie in AZ Delta.

Anesthesie

Het volledig joint-careproces van AZ Delta is in beeld gebracht. Hoe gebeurt het onthaal en de voorbereiding bij het plaatsen van een knie- en heupprothese? Wat is anesthesie? Hoe verloopt de operatie? En hoe ziet het belangrijke luik van ergo en kine er uit? in dit filmpje leggen we uit wat anesthesie is en hoe de operatie wordt voorbereid.

 

 

Plaatsen heupprothese

Het volledig joint-careproces van AZ Delta is in beeld gebracht. Hoe gebeurt het onthaal en de voorbereiding bij het plaatsen van een knie- en heupprothese? Hoe verloopt de operatie? En hoe ziet het belangrijke luik van ergo en kine er uit? In dit filmpje leggen we uit wat een heupprothese is en hoe de operatie verloopt.

 

Kinesitherapie bij heupprothese

Het volledig joint-careproces van AZ Delta is in beeld gebracht. Hoe gebeurt het onthaal en de voorbereiding bij het plaatsen van een knie- en heupprothese? Hoe verloopt de operatie? En hoe ziet het belangrijke luik van ergo en kine er uit? In dit filmpje tonen we de kinesitherapeutische behandeling na het plaatsen van een heupprothese.

 

 

Ergotherapie bij heupprothese

Het volledig joint-careproces van AZ Delta is in beeld gebracht. Hoe gebeurt het onthaal en de voorbereiding bij het plaatsen van een knie- en heupprothese? Hoe verloopt de operatie? En hoe ziet het belangrijke luik van ergo en kine er uit? Dit filmpje behandelt het luik ergotherapie na het plaatsen van een heupprothese.

 

 

Verloop plaatsen volledige knieprothese

Het volledig joint-careproces van AZ Delta is in beeld gebracht. Hoe gebeurt het onthaal en de voorbereiding bij het plaatsen van een knie- en heupprothese? Hoe verloopt de operatie? En hoe ziet het belangrijke luik van ergo en kine er uit?

 

 

Verloop plaatsen halve knieprothese

Het volledig joint-careproces van AZ Delta is in beeld gebracht. Hoe gebeurt het onthaal en de voorbereiding bij het plaatsen van een knie- en heupprothese? Hoe verloopt de operatie? En hoe ziet het belangrijke luik van ergo en kine er uit? In dit filmpje leggen we uit hoe een knie eruit ziet en wat de operatie van een halve knieprothese inhoudt.

 

 

Operatie met knierobot

De dienst orthopedie beschikt nu over een intelligente knierobot. De robot wordt hoofdzakelijk gebruikt  bij  de totale knieprothese. Op termijn zal dat ook het geval zijn bij een halve knieprothese en een knieschijfprothese. De robot helpt de chirurg bij het bepalen van de optimale positie van de prothese op maat van iedere individuele patiënt. Bovendien kan de robot een simulatie maken vóór het inplanten en ook de exacte plaats bepalen. Na deze berekening helpt de robot om de prothese ook uiterst nauwkeurig in te planten. Meer uitleg van de artsen dr. Thomas Luyckx en dr. Philip Winnock de Grave.

 

 

Kinesitherapie bij knieprothese

Het volledig joint-careproces van AZ Delta is in beeld gebracht. Hoe gebeurt het onthaal en de voorbereiding bij het plaatsen van een knie- en heupprothese? Hoe verloopt de operatie? En hoe ziet het belangrijke luik van ergo en kine er uit? In dit filmpje tonen we de kinesitherapeutische behandeling bij revalidatie na het plaatsen van een knieprothese.

 

 

Ergotherapie bij knieprothese

Het volledig joint-careproces van AZ Delta is in beeld gebracht. Hoe gebeurt het onthaal en de voorbereiding bij het plaatsen van een knie- en heupprothese? Hoe verloopt de operatie? En hoe ziet het belangrijke luik van ergo en kine er uit? Dit filmpje behandelt het luik ergotherapie bij een knieoperatie.

 

 

Meniscustransplantatie

In plaats van een klassieke meniscusoperatie is soms ook een transplantatie van een meniscus mogelijk. Wie daarvoor kan kiezen en wat de voordelen en de nadelen zijn, hoort u hier van dr. Thomas Luyckx.