You are here

Video behandelingen

Operatie met knierobot

De dienst orthopedie beschikt nu over een intelligente knierobot. De robot wordt hoofdzakelijk gebruikt  bij  de totale knieprothese. Op termijn zal dat ook het geval zijn bij een halve knieprothese en een knieschijfprothese. De robot helpt de chirurg bij het bepalen van de optimale positie van de prothese op maat van iedere individuele patiënt. Bovendien kan de robot een simulatie maken vóór het inplanten en ook de exacte plaats bepalen. Na deze berekening helpt de robot om de prothese ook uiterst nauwkeurig in te planten. Meer uitleg van de artsen dr. Thomas Luyckx en dr. Philip Winnock de Grave.

 

 

ESD-techniek tumoren en grote poliepen

ESD- endoscopische submucosale dissectie - is een nieuwe techniek om grote poliepen en beginnende tumoren te verwijderen uit slokdarm, maag en darm. Meer uitleg door maag-darm-leverarts dr. Dominiek De Wulf.

 

EPTE - peesbehandeling

Bekijk hier de video met dr. Mathieu Maroy waarin hij uitlegt hoe deze nieuwe techniek om een zieke pees te behandelen met elektrische stroom, precies in zijn werk gaat.

 

Opvolging longkankerpatiënten via app

De dienst longkanker heeft een zorgpad ontwikkeld voor het opvolgen van longkankerpatiënten via een app.  Zo kan de gezondheidstoestand van de patiënt beter worden opgevolgd ook buiten het ziekenhuis.
Een eerste evaluatie van dit project na een klein half jaar door dr. Ingel Demedts.

 

Radiochirurgie

Dr. Sweldens geeft hier meer uitleg over hoe radiochirurgie verloopt en voor welke aandoeningen radiochirurgie aangewezen is:  nu en in de nabije toekomst.

 

Stamceltransplantatie

Dr. Dries Deeren over hoe stamceltherapie in zijn werk gaat en waarom de dienst hematologie goede overlevingscijfers kan voorleggen. Ofwel worden stamcellen toegediend van de patiënt zelf of van een donor. Wat krijgt de voorkeur?

 

TAVI-operatie

Een nieuwe hartklep kan ook worden geplaatst via de lies in plaats van de klassieke openhartchirurgie.  Wat verder van het hart, maar met dan weer andere voordelen. Meer uitleg van hartspecialist dr. Karl Dujardin:

 

Meniscustransplantatie

In plaats van een klassieke meniscusoperatie is soms ook een transplantatie van een meniscus mogelijk. Wie daarvoor kan kiezen en wat de voordelen en de nadelen zijn, hoort u hier van dr. Thomas Luyckx.