You are here

Onderzoeken laboratoriumgeneeskunde

Algemeen

De dienst laboratoriumgeneeskunde van AZ Delta voert diverse analyses uit op bloed, urine, stoelgang of andere lichaamsmaterialen, afkomstig van patiënten die opgenomen zijn in het ziekenhuis of van patiënten die doorgestuurd zijn door hun huisarts of specialist. Dringende analyses worden 24 uur per dag en 7 dagen per week uitgevoerd op de verschillende ziekenhuiscampussen. 

Niet-dringende analyses en meer gespecialiseerde onderzoeken gebeuren in het centrale laboratorium op campus Rumbeke.

De dienst streeft naar een kwalitatieve dienstverlening en een oordeelkundig gebruik van de testen. 

Bloedafnames

Voor een bloedname kan je terecht in één van de vijf bloedafnamecentra  op een van de campussen van het ziekenhuis of in het privé-prikcentrum Betamedics in Oekene. 

De openingsuren vind je op deze link

 

 

 

 

 

Kwaliteit

Sinds 2008 is het klinisch laboratorium AZ Delta geaccrediteerd volgens de internationale ISO-norm 15189. Deze accreditatie wordt uitgereikt door BELAC, het Belgisch Accreditatiesysteem dat onder de verantwoordelijkheid valt van de Federale Overheidsdienst Economie, K.M.O., Middenstand en Energie. BELAC controleert of een klinisch laboratorium in overeenstemming is met de ISO-norm. Deze internationale kwaliteitsnorm is specifiek voor medische laboratoria. De accreditaties verleend door BELAC worden erkend door de Belgische staat en genieten daarenboven een internationale erkenning.

Het overzicht van de analyses waarvoor het laboratorium AZ Delta 382-MED geaccrediteerd is, vind je op de BELAC-website.  

Info: dienst laboratoriumgeneeskunde AZ Delta, 26 januari 2024