You are here

Opname en ontslag

verpleegkundige aan bed patiënt

Een opname met overnachting in het ziekenhuis is zelden leuk. Wij proberen het je zo aangenaam en gemakkelijk mogelijk te maken. Je krijgt een onthaalbrochure met alle nuttige informatie hierover. 

  • Het ogenblik van uw opname bespreek je best met je arts. HIj of zij  spreekt vervolgens met de onthaalmedewerkers een opnamedatum af. Als dit tijdstip alsnog wijzigt, brengt de onthaalmedewerker je daar telefonisch van op de hoogte.
  • We verwachten je op het afgesproken tijdstip aan het onthaal. Je schrijft je in via de inschrijfkiosk en gaat dan naar de afdeling. Je krijgt aan de kiosk een wegbeschrijving mee. 
  • Je huisarts wordt automatisch van je ziekenhuisopname verwittigd. We bezorgen je huisarts ook een verslag van uw ziekenhuisverblijf. Als je niet wenst dat je huisarts op de hoogte wordt gebracht van je ziekenhuisopname, laat dit dan weten bij uw opname.
  • Vergeet tot slot niet je werkgever en je ziekenfonds te verwittigen in geval van arbeidsongeschiktheid.

Als je een afspraak hebt voor een opname, kan je vanaf 6.30 uur het ziekenhuis binnen om je aan te melden aan het onthaal. Het heeft dus geen zin om vroeger te komen.

Meer contactinfo over de verpleegheid waar je opgenomen wordt.