You are here

Wie zorgt voor u in het ziekenhuis?

Artsen, assistenten, verpleegkundigen, zorgkundigen, stagiairs, paramedici, schoonmaakpersoneel, administratieve krachten, ... In een ziekenhuis zijn er heel wat mensen aan de slag die elk hun taak hebben.

Onthaalmedewerkers en opnameverpleegkundigen

  • Bij aankomst in het ziekenhuis ontvangt de onthaalmedewerker en/of opnameverpleegkundige u.
  • Zij/hij overloopt een aantal opnameformaliteiten met u.
  • U krijgt een polsbandje met uw naam, uw geboortedatum en de naam van uw arts. Draag dit polsbandje tijdens uw ziekenhuisverblijf altijd.
  • Indien nodig begeleidt de onthaalmedewerker en/of opnameverpleegkundige u naar uw kamer.

Verpleegkundigen

Op de verpleegeenheid komt de verpleegkundige zich aan u voorstellen. Zij/hij is voor u verantwoordelijk. Zij/hij geeft u alle praktische informatie en overloopt een vragenlijst om u beter te leren kennen. De gegevens die u ons toevertrouwt, vallen onder het beroepsgeheim.

We houden zo veel mogelijk rekening met uw wensen. Dag en nacht zijn de verpleegkundigen op uw afdeling beschikbaar. Ze brengen uw medicijnen, bereiden u voor op uw operatie of onderzoek en staan steeds klaar voor u en uw familie.

U bent ook altijd welkom bij de hoofdverpleegkundige. De hoofdverpleegkundige heeft een overkoepelende kijk op de afdeling en uw verzorging. Als de hoofdverpleegkundige er niet is, maak dan een afspraak via de verpleegkundige.

Zorgkundigen

Naast verpleegkundigen zijn er ook zorgkundigen op de verpleegeenheid. Een zorgkundige ondersteunt de verpleegkundige in haar/zijn opdracht en staat in voor uw verzorging zoals wassen, eten, temperatuur en polsslag meten.

Artsen

Artsen en verpleegkundigen rond een pc in het ziekenhuis

Artsen met verschillende specialisaties werken nauw samen in AZ Delta. Elke dag komt de arts bij u langs.  Zij/hij kijkt de bloeduitslagen na, past eventueel uw medicatie aan, overloopt de resultaten van onderzoeken en bespreekt met u de verdere zorgplanning. Tijdens het artsenbezoek is meestal de (hoofd)verpleegkundige aanwezig. Als uw familie met de arts wil spreken, maak dan een afspraak via de verpleegkundige.

Paramedici

Een mevrouw doet oefeningen onder begeleiding van een kinesiste

Naast verpleegkundigen, zorgkundigen en artsen, zijn er paramedici die u met zorg omringen: psychologen, kinesitherapeuten, ergotherapeuten, diëtisten, logopedisten, medewerkers van de sociale dienst. Zij helpen u bij het terugwinnen en/of het in stand houden van uw zelfredzaamheid.

Medewerkers ondersteunende diensten

Een schoonmaakster aan het werk in een gang van het ziekenhuis

Om de kernopdracht van ons ziekenhuis mogelijk te maken, zijn er een aantal ondersteunende diensten. Het schoonmaakpersoneel zorgt er voortdurend voor dat het ziekenhuis er netjes bij ligt. Een schoon ziekenhuis draagt bij tot een spoedig herstel van de patiënt.

Medewerkers van de technische dienst kijken na of alles in het ziekenhuis op wieltjes loopt. Zij staan steeds paraat voor klussen en defecten.

Alle maaltijden voor patiënten, bezoekers én medewerkers bereiden we zelf. Onze keukenpieten zorgen dagelijks voor een gevarieerd aanbod.

Info:dienst hoteldiensten, 26 mei 2021