You are here

RADar wint Google Cloud Customer Award

Het team van RADar heeft een Google Cloud Customer Award gewonnen in de categorie gezondheidszorg. RADar is het leer- en innovatiecentrum van AZ Delta en zet sterk in op dataverwerking om patiënten te helpen. Voor deze dataverwerking werkt het innovatiecentrum samen met Google Cloud.


het team van RADar

Het ‘Engineer meets Physician’ Congres is nog maar net achter de rug en er is al een nieuw hoogtepunt voor RADar: een Google Cloud Customer Award. Elk jaar beloont Google Cloud wereldwijd de meest innovatieve organisaties en meest inspirerende projecten met een award. Het innovatieteam van RADar is dit jaar één van de organisaties die in de prijzen valt.

RADar werkt met enorme hoeveelheden aan data. Het doel is om aan de hand van die gegevens, voorspellingen te maken en zo artsen bij te staan om hun patiënten te helpen. Voor de verwerking van die data in een datalake en het opzetten van modellen is heel wat computerkracht nodig. RADar heeft in Google Cloud een goeie partner gevonden hiervoor. Zoekopdrachten waarvoor ingenieurs 15 tot 20 minuten nodig hadden, vragen nu nog maar 15 tot 20 seconden. Dat was een noodzakelijke stap om deze modellen vlot te kunnen ontwikkelen.

De award is een mooie bekroning op het werk van het RADarteam. De toekomst ziet er dan ook veelbelovend uit.