You are here

Rampoefening campus Rumbeke

In Campus Rumbeke was er op 18 mei een rampoefening om 10.30 uur. De oefening was een simulatie voor een IT-storing waarbij het volledige netwerk en telefonie zou wegvallen.


Een auditor bekijkt hoe de noodprocedure loopt bij de afdeling traumatologie

Een ziekenhuis moet op alle noodsituaties voorbereid zijn, zo ook op één waarin alle netwerken, zowel telefonie als internet, volledig wegvallen. Binnen AZ Delta zijn we op dergelijke situaties voorbereid. Vandaag was dan ook een test om te zien of die procedures ook goed worden toegepast in de praktijk.

De interne preventiedienst had een specifieke rampoefening voorbereid voor onze campus in Rumbeke: code rood, het uitvallen van het ICT-netwerk. Via de intercom werd aangekondigd dat de oefening van start ging. Een gelegenheidsteam van interne auditors ging vervolgens op pad in het ziekenhuis om te bekijken hoe men handelde. Aan de hand van een checklist toetsten deze auditors hoe goed de procedure werd opgevolgd in de praktijk. Zo krijgen we een duidelijk overzicht van waar we staan en waar eventueel nog verbeteringen mogelijk zijn.


Een kerngroep zat samen om de crisiscommunicatie te leiden vanuit de boardroom

Noodcommunicatie

In het leer- en innovatiecentrum verzamelde de coördinatiecel. Zij kregen enkele levensechte situaties waarop men vervolgens zo gepast mogelijk moest reageren. Een goeie oefening die zorgt voor een leerproces dat zeker van pas komt bij een echte noodsituaties.