You are here

Revalidatie en ontspanning

Een bib op wielen en REVA-corner zorgen voor ontspanning op campus Brugsesteenweg. Na inspanning volgt ontspanning, daarmee voegen we ook de daad bij het woord. Met deze twee initiatieven is er plaats voor ontspanning voor zowel ambulante als gehospitaliseerde revalidanten.


Ontspanning met de bib t(r)ip

Voor de gehospitaliseerde revalidanten is er een gloednieuwe bibliotheek geïnstalleerd. Er werd een volledige catalogus opgesteld door vrijwilligers waarbij elk boek een specifieke code en nummer kreeg. Patiënten hebben nu een hele waslijst aan boeken waaruit ze kunnen kiezen. Voor de twijfelaars is er zelfs een Bib t(r)ip. Dat is een karretje waarop enkele boekentips staan uitgesteld. Op dinsdag en donderdag wordt er dan eens rondgegaan met een nieuw aanbod.


Ambulante revalidanten, die na hun sessie terug naar huis gaan, kunnen over de middag naar de REVA-corner gaan. Dat is een refter die speciaal is ingericht voor de revalidanten. Zo kunnen ze ook even ontspannen bij een revalidatiesessie. Vrijwilligers staan iedere dinsdag en donderdag klaar om een kopje soep uit te schenken of even een gezellige babbel te slaan.