You are here

Studiedag stakeholdersoverleg ziekenhuizen

Op vrijdag 12 juni organiseert Icuro een studiedag over het stakeholdersoverleg in ziekenhuizen.  Algemeen directeur van AZ Delta Johan Hellings geeft er onder meer een uiteenzetting over de ICURO-projecten stakeholdersoverleg binnen de Hospital Governance.

Logo Icuro

Van juni 2013 tot nu lopen er in 5 algemene ziekenhuizen 6 proefprojecten rond het stakeholdersoverleg. Dat betekent dat interne en externe stakeholders of belanghebbenden er advies geven aan de raad van bestuur van het ziekenhuis over ziekenhuisbrede thema’s. Dit is een nieuw overlegmodel binnen het ziekenhuis.
De deelnemende ziekenhuizen zijn ZNA Antwerpen, AZ Delta Roeselare-Menen, Jessa Ziekenhuis Hasselt, Algemeen Ziekenhuis Sint-Dimpna Geel en Algemeen Stedelijk Ziekenhuis Aalst en het Openbaar Psychiatrisch Zorgcentrum in Rekem.
Bedoeling van de studiedag is te komen tot een aantal onderbouwde conclusies en aanbevelingen inzake stakeholdersoverleg.
De studiedag vindt plaats in PXL-congresgebouw in Hasselt van 9.30 uur tot 16 uur en staat open voor ziekenhuisdirecties, bestuurders, patiëntenverenigingen, ziekenfondsen, artsen…