You are here

Testen parkinsonpatiënten

Op maandag 31 mei legden 14 parkinsonpatiënten testen af in ons sportmedisch centrum Sport’R. Dit najaar trekken ze samen met enkele vrijwilligers van AZ Delta naar het Himalayagebergte. Daar zullen ze de Tsergo Ri beklimmen, een berg van 5000 meter.


De hele groep die deelneemt aan de tocht, verzamelde op 31 mei in ons sportmedisch centrum. Daar wachtte hen een dag vol testen. De eerste test was er eentje om hun fysieke capaciteit te meten. Jeroen Cruyt, inspanningsfysioloog, mat de huidige conditie van de deelnemers. Indien die voorlopig nog niet goed genoeg was, kreeg men verbetertips mee om de conditie naar een hoger niveau te brengen. Daarna volgde een evenwichtstest, want bij het beklimmen van rotsen en ladders komt ook wat evenwicht te pas. Tot slot werd ook de groepsgeest bekeken. Een psycholoog keek hoe goed de deelnemers functioneren in groep.

Als alles goed zit vertrekt de volledige groep dit najaar richting het Himalayagebergte. Ze hebben dus nog een viertal maanden om zich verder voor te bereiden op een fantastisch avontuur, georganiseerd door vzw parkili.be.